Baanwielrennen EK in München

Nicky Degrendele heeft keihard gewerkt voor EK in München: “Goed gevoel nu omzetten in resultaten”

Nicky Degrendele voet zich goed bij de nieuwe aanpak van pistecoaches Tim Carswell en Kenny De Ketele.  © BELGA

Donderdag beginnen in München de Europese pistekampioenschappen. Nicky Degrendele (25) werkt zondag het sprinttornooi af en is dinsdag aan zet in de keirin, haar favoriete nummer waarin ze in 2018 wereldkampioene werd.

Freddy De Geest

De Varsenaarse dokterde met pistecoaches een minutieus plan uit waarvan ze vanaf nu de vruchten wil plukken. “Ik verbleef vier weken in Canada en daarna vijf weken in Amerika. Ik heb de schema’s van Carswell en De Ketele zeer goed opgevolgd. Dat ik er met topsprinters kon trainen, was ook niet onbelangrijk. Op alle onderdelen van de sprint heb ik hard getraind. Uiteraard wil ik in de keirin goed zijn, maar ook in de sprint wil ik progressie maken. In die context past het rijden van een sterke chronorit over 200 meter. Realiseer je een goede tijd, dan vermijd je dat je meteen tegen een topper uitkomt.”

Nicky Degrendele speelde haar contract bij Sport Vlaanderen kwijt, maar dat zorgt niet voor extra prikkels of motivatie. “Gelukkig blijven mijn ouders me maximaal ondersteunen en in mij geloven. Ik wil vanaf nu goed presteren: in de eerste plaats voor mezelf, maar ook voor mijn ouders. Dit EK in München is belangrijk, maar het WK in Parijs is nog veel belangrijker. En begin volgend jaar volgt al een nieuw EK in Grenchen. In München zal ik zien waar ik sta na de intense trainingsarbeid. Ik voel me goed en hoop dat ik dat goede gevoel in resultaten kan omzetten. Om titels en medailles is het te doen en daar heb ik hard voor gewerkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten