Te gevaarlijk: barbecueën in de parken van Gent is vanaf morgen officieel verboden

 ©  BELGAIMAGE

Gent -

Op advies van de brandweer zijn openbare barbecues vanaf woensdag verboden in Gent. Dat besliste waarnemend burgemeester Sofie Bracke (Open VLD). De brandweer roept op om extra voorzichtig te zijn met vuur.

Fien Lakiere en Simon Dekaezemaker

De aanhoudende droogte en de aangekondigde hittegolf, is er een hoog risico op brandgevaar in de Gentse parken, bossen, tuinen en natuur. Om te vermijden dat vuur van een barbecue overslaat op de omgeving, is barbecueën op openbare plaatsen voorlopig verboden.

“Op advies van de brandweer zijn openbare barbecues vanaf morgen verboden”, laat waarnemend burgemeester Sofie Bracke (Open VLD) weten. Het burgemeestersbesluit geldt zolang de hitte aanhoudt of de brandweer haar advies aanpast.

Brandweerzone Centrum roept mensen verder op om extra voorzichtig te zijn. “Bij deze droogte is het minste vlammetje al genoeg om een heuse brand te veroorzaken”, klinkt het.

Opgelet met glas

De brandweer vraagt daarom om geen afval en vooral geen glas achter te laten. “Glas werkt als een vergrootglas voor de zon en kan zo brand veroorzaken”, laat de brandweer weten. “Gooi niet zomaar sigarettenpeuken in het wilde weg. Roken in parken en bossen is ook verboden.”

Verder wijst de brandweer erop dat vuur maken in de natuur verboden is en vraagt het om liever niet te barbecueën. “Doe je het wel, wees dan voorzichtig. Gebruik geen wegwerpbarbecues en laat de assen van de kolen voldoende afkoelen voor je ze verwijdert. Voorzie ook een emmer water.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent