File richting Lummen nadat vrachtwagen en vijf auto’s botsen op E314: bestuurder bevrijd en kindje gewond

© Koen Luts

Lummen -

Op de E314 in Lummen, net voor de afslag naar de E313 richting Beringen, is dinsdagnamiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een vrachtwagen en vijf auto’s raakten hierbij betrokken. Ambulances werden uitgestuurd. Een bestuurder werd bevrijd en een kindje is onder begeleiding van een mugarts naar het ziekenhuis gebracht. Er is geen levensgevaar. Door het ongeval werden twee rijstroken versperd.

Koen Luts/Marij Wyers

 ©  112 meldingen Limburg

 ©  Koen Luts

Volgens de eerste vaststellingen reed een auto in op twee voorliggers. Daarna werd nog een vrachtwagen geraakt. Nog twee andere voertuigen waren betrokken bij de aanrijding.

Een bevrijdingsteam van de brandweer heeft een bestuurder uit het wrak gehaald. Het slachtoffer is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Bij de botsing is een kind gewond geraakt, maar er is geen sprake van levensgevaar. Een spoedarts heeft het slachtoffertje begeleid bij de overbrenging naar het ziekenhuis. Het gaat om een Duits gezin.

Omleiding

 ©  Koen Luts

De twee rijstroken van de snelweg waren na het ongeval versperd. Voor het verkeer op de E314 in de richting van Lummen werd meteen een omleiding voorzien. Ze moesten de snelweg verlaten via uitrit 27 Zolder-Circuit.

 ©  Koen Luts

Voor de bestuurders ligt daar de calamiteitenomleiding met de letter L tot knooppunt Lummen. Vanaf deze locatie werd de snelweg weer opengesteld voor alle verkeer.

 ©  Koen Luts

 ©  Koen Luts

Aangeboden door onze partners