Wielrennen - Elite

Kenneth Van Rooy kleurde eerste jaargang Tour of Leuven: “Een goede kennismaking”

Kenneth Van Rooy (links) met Arne Marit en Vito Braet op de ploegfoto van Sport Vlaanderen Baloise.  © MVH

De Tour of Leuven kan terugblikken op een daverende eerste editie. Eén van de smaakmakers: streekrenner Kenneth Van Rooy uit Gelrode. “Zonder pech had ik mijn seizoen beter kunnen indelen en gerichter kunnen trainen”, zegt de 28-jarige renner van Sport Vlaanderen Baloise.

Ief Vertommen

“Ik behoorde tot het kwartet dat na 100 km aansloot bij de vluchters, maar het was moeilijk opboksen tegen liefst vier Lotto’s. In zo’n situatie komt het, meer dan anders nog, op gokken aan. Met wie wip je al dan niet mee?”, vraagt Van Rooy zich af. “Ik mag niet ontevreden zijn met mijn veertiende plaats. Ook in de Ronde van de Waalse Gewesten was het niet slecht.”

“Vooral die in Parijs-Roubaix, toen een motard op mij inreed, liet lang sporen na. Mijn sleutelbeen was op vier plaatsen gebroken. Ook op het BK sloeg ik tegen de grond, met een whiplash tot gevolg. Zonder die pech had ik mijn seizoen beter kunnen indelen en gerichter kunnen trainen”, weet Van Rooy.

Leuven primeur

Kenneth is gecharmeerd door de sfeer in Leuven. “Ik mag dan wel een streekrenner zijn, maar als ik het goed heb was dit de eerste keer dat ik in deze wedstrijd startte. Overijse, de GP Vermarc, Dwars door het Hageland, dat wel, maar Leuven was een primeur. De kennismaking viel zeker en vast niet tegen”, besluit Kenneth Van Rooy.

Er staat nog werk op de plank voor de Gelrodenaar, die donderdag start in de Ronde van Noorwegen, tussendoor ook rijdt in Overijse, en in september ook nog eens deelneemt aan de Ronde van Groot-Brittannië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten