Wielrennen Elite Sport Vlaanderen-Baloise

Rune Herregodts vertrekt donderdag naar het EK: “Ik ben er klaar voor”

Herregodts is aan zijn laatste seizoen bij Sport Vlaanderen-Baloise bezig. ©  MVH

Rune Herregodts vertrekt donderdag met de nationale selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout naar het Europees kampioenschap wielrennen. Thuis in Lokeren staat met zijn jongere broer Brent echter al een opvolger klaar.

Herregodts, wiens transfer naar Intermarché-Wanty Gobert eerstdaags officieel zal worden bevestigd, start op het EK in München volgende zondag in de wegrit en is volgende week woensdag, na het forfait van Yves Lampaert, de enige Belg in de tijdrit. “Ik ben er klaar voor”, laat de Lokeraar weten. “Ik heb de Ronde van Tsjechië uitstekend verteerd. De ritzege, gele trui en twee dagen de puntentrui, samen met nog een ritzege voor ploegmakker Kamiel Bonneu, maakten het ook voor het team een succes. Het EK is de eerste in een reeks belangrijke eendagskoersen. Nadien volgen met de Schaal Sels en de Druivenkoers twee 1.1-koersen die in het rood in mijn agenda staan.

Opvolging

Intussen is ten huize van de familie Herregodts ook al een opvolger voor Rune opgestaan. Zijn jongere broer Brent (15) won vorig weekend in het West-Vlaamse Lede de 50ste editie van de fietsmarathon van Leke. “In die race is het de bedoeling om in 24 uur tijd zo veel mogelijk kilometers af te leggen. Brent fietste in 24 uur non stop 607 kilometer. Hij was daarmee de jongste eindwinnaar ooit”, laat een fiere papa Kurt weten. “Brent was gestart met het doel om beter te doen dan zijn oudere broer Rune. Die reed in 2013, toen hij ook 15 was, in totaal 550 kilometer aan één stuk. Voor ons als ouders was dat het ultieme teken om Rune ook toestemming te geven om echt te gaan koersen”, aldus nog Kurt. De prestatie van zijn oudere broer verbeterde Brent dus alvast met verve. Of Herregodts junior straks ook in de wielersporen van Rune zal kruipen moet nog blijken. Het talent heeft hij alvast wel.  (ive)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten