Wielrennen - Elite

Jago Willems mee op het podium in Namen ondanks hersenschudding: “Valpartijen speelden ons parten”

Jago Willems eind juli in Ninove.  © Geert De Rycke

De Zemstse belofte Jago Willems (20) deed in de Ronde van Namen een gooi naar eindwinst, maar eindigde finaal derde na de Nederlandse eindwinnaar Frank van den Broek en Gil Gelders, ploegmaat van Willems, die daarmee ook de witte trui veroverde.

Wim Redant

Een valpartij in de derde rit dreigde nog roet in het eten te gooien, maar met een knappe vijfde plaats stelde de jongere broer van prof Thimo Willems zijn podiumstek veilig. “Ik liep naast tal van schaafwonden ook nog eens een hersenschudding op. Niet te verwonderen als je weet dat mijn helm in twee brak. Bij de start van de slotetappe ondervond ik trouwens hoofdpijn, maar ik besloot toch door te zetten. Voor de start kreeg ik nog een massage van de kinesist en na zestig kilometer vloeide de pijn weg. De leidersplaats aanvallen zat er helaas niet meer in.”

Scheve situatie rechtgezet

“Valpartijen speelden ons parten want met de tweede en derde plaats in ons bezit hadden we nog een plannetje kunnen smeden indien we ongehavend waren”, legt Jago uit. “Ik hoopte nog op bonificatieseconden, maar dat lukte niet.”

Over de vorm mag Willems alvast niet mopperen bij de aanloop naar de Ronde van de Limousin waar hij de degens kruist met de profs. “Ik kwam goed uit de Ronde van Luik”, nuanceert de renner van Bingoal Pauwels Sauzen WB. “Brussel-Zepperen werd een tegenvaller, maar daar werd ik geveld door een zonnesteek. In Namen misten we in de eerste etappe de slag wegens een foute ploegtactiek, maar nadien hebben we de scheve situatie rechtgezet.”

Nieuwe stappen zetten

“Zondag rijd ik de Polynormande. Nadien volgt Limousin waar vorig jaar toppers als Barguil en Pinot de lakens uitdeelden. Toen was ik niet zo goed voorbereid. Nu wel, al verwacht ik vooral in dienst van de ploeg te rijden. Op zondag 28 augustus trek ik naar het BK in Sint-Lievens-Houtem. Eind september snijd ik de Ronde van de Isard aan. Daar moet ik me in de Pyreneeën kunnen onderscheiden. Na mijn mooie ervaring in de Baby Giro wil ik daar nieuwe stappen zetten”, aldus nog Jago Willems.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten