Brandweer moet opnieuw uitrukken naar appartementsgebouw aan Watersportbaan: vijftig bewoners staan even op straat

 ©  SD

Gent -

Voor de tweede keer in enkele dagen tijd moest Brandweerzone Centrum dinsdagavond uitrukken voor een melding van rookontwikkeling in een appartementsgebouw op de Neermeerskaai, bij de Watersportbaan. Vijftig bewoners moesten door het brandalarm preventief naar buiten.

Simon Dekaezemaker

Rond 22.30 uur dinsdagavond kreeg Brandweerzone Centrum melding van rookontwikkeling in het appartementsgebouw op de Neermeerskaai. In hetzelfde gebouw woedde vorige week donderdag al een accidentele brand op de vijfde verdieping. Daarbij raakten vijf mensen gewond, van wie er drie naar het ziekenhuis moesten omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

De brandweer kwam opnieuw massaal ter plaatse met verschillende wagens. Een vijftigtal bewoners had op eigen houtje het gebouw verlaten, nadat ze waren opgeschrikt door het brandalarm. De brandweermannen gingen het appartementsgebouw binnen en kwamen even later na een check-up opnieuw buiten.

“In het gebouw was een brandblusser leeggespoten en die rookontwikkeling deed het brandalarm afgaan”, laat de brandweer weten. Toen bleek dat de situatie onder controle was en er geen gevaar dreigde, mochten de bewoners opnieuw naar hun appartement. De omstandigheden van het incident worden onderzocht.

LEES OOK.Brand uitgebroken op vijfde verdieping van appartement aan Watersportbaan: 50 bewoners geëvacueerd

 ©  SD

 ©  SD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten