Jongetje (7) kritiek na val uit raam op vierde verdieping: “Schreeuw van moeder ging door merg en been”

 ©  Chris Nelis

In Genk is dinsdagavond op de Kuilenbroekstraat een zevenjarige jongen levensgevaarlijk gewond geraakt bij een val uit een raam. Het kind viel tijdens het spelen vanop de vierde verdieping door een vliegenraam. “De schreeuw van zijn moeder ging door merg en been”, zegt een buur.

gjsBron: BELGA

Het was een dag zoals een ander tot buurtbewoners in de Kuilenbroekstraat dinsdagavond rond 21.30 uur aan de rand van het centrum van Genk plots een luide plof hoorde. “En meteen daarop een hele luide schreeuw van de moeder van het kind”, zegt één van de buurtbewoners. “Het ging door merg en been, dat was echt angstaanjagend. We wisten op dat ogenblik nog niet wat er gebeurd was. Tot we buiten gingen kijken en zagen dat de jongen die er woonde roerloos op het gras lag, verschrikkelijk.”

“We wilden allemaal hulp beiden, maar gelukkig was een buurvrouw verpleegster die de eerste zorgen kon toedienen. Maar het zag er allemaal heel zorgwekkend uit. De MUG kwam ter plaatse en ook de spoedarts is nog even met de jongen bezig geweest vooraleer hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. De moeder van de jongen was totaal ontredderd. Het is een alleenstaande vrouw, die dan ook nog met zoiets verschrikkelijks geconfronteerd wordt.”

Medeleven

Ook andere buren zijn op de hoogte van de gebeurtenis. “We leven echt mee met de mensen”, zegt een vrouw die evenzeer liever anoniem blijft. “Heb zo maar iets aan de hand. Dat is ontzettend zwaar om dragen en het gooit je helen leven overhoop. Ik hoop echt dat het kind weer gezond en wel terug kan komen.”

Volgens getuigen is de jongen door een vliegenraam gevallen tijdens het spelen. “Zoiets zie je alleen in een film”, zegt een andere buur. “Het is een fenomeen dat vooral in de zomer voorkomt. Mensen laten hun raam openstaan om het huis te verluchten of sluiten het af met een vliegenraam. Maar dat is geenszins sterk genoeg om iemand die er tegen duwt of leunt tegen te houden.”

Toestand zorgwekkend

De jongen werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Woensdagmiddag was zijn toestand nog kritiek. Een eerste onderzoek van de politie wijst op een jammerlijk ongeval.

Dinsdagavond raakte ook in Mechelen een meisje van 9 gewond na een val uit een appartement. Zij kwam enkele meters lager op een plat dak terecht en kon bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten