“U heeft ongelooflijk veel leed veroorzaakt”: man misbruikte 14-jarige zoon van zijn partner

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Een man uit Gent is woensdag door de Gentse rechtbank veroordeeld voor het jarenlange seksueel misbruik van de 14-jarige zoon van zijn nieuwe partner tot vier jaar effectieve celstraf.

Simon Dekaezemaker

Tussen 2020 en 2021 misbruikte de man meerdere keren het kind van zijn nieuwe partner. “Het ging daarbij om zeer brutale seksuele handelingen”, sprak de rechter woensdag. “Meneer had als voogd een vertrouwensfunctie en gezagsfunctie over het kind. Dit maakt de feiten nog verschrikkelijker.”

De feiten kwamen aan het licht en de man werd opgepakt. In afwachting van zijn proces werd de man opgesloten in de gevangenis en vorige week werd zijn rechtszaak behandeld in de Gentse rechtbank achter gesloten deuren, om de integriteit van het minderjarige slachtoffer te bewaren.

De beklaagde bekende de feiten en verklaarde “niet te kunnen begrijpen hoe hij tot deze feiten was gekomen.” Volgens zijn advocaat werd de man ook niet seksueel geprikkeld door minderjarigen. Hij vroeg de rechtbank dan ook om de man een celstraf onder probatievoorwaarden op te leggen.

Daar ging de rechter niet op in zijn vonnis. “Het recidivegevaar blijkt hoog te zijn en u toont geen probleeminzicht. Door de ernst van de feiten is de rechtbank van oordeel dat een straf met voorwaarden onvoldoende kans op slagen heeft. U moet opgevolgd worden door de strafuitvoeringsrechtbank.”

De man werd woensdag veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf. Verder werd de man ontzet uit zijn burgerrechten. “U heeft ongelofelijk veel leed veroorzaakt bij de jongen en zijn gezin”, zei de rechter. Op burgerlijk gebied werd een voorlopige schadevergoeding toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent