Vrouwenvoetbal Super League

Dennis Moerman en Club YLA gaan weer ambitieus van start: “Sowieso beter doen dan vorig seizoen”

Club YLA kreeg met de komst van onder meer Red Flame Davinia Vanmechelen een kwaliteitsinjectie, maar is ook versterkt in de breedte. © Facebook Club YLA

Na het vertrek van boegbeelden Isabel Iliano en Marie Minnaert bleven de sportieve cel en de trainersstaf van Club YLA allerminst op hun lauweren rusten. De kern lijkt kwalitatief en ook in de breedte versterkt te zijn, wat coach Dennis Moerman meer opties geeft en maakt dat de ambities ook dit seizoen weer groot zijn.

Timmy Vanecke

De blessurelast die Club YLA eind vorig seizoen nog teisterde, lijkt voltooid verleden tijd. “Enkel Jody Vangheluwe, die geblesseerd terugkwam van haar sterke EK-campagne bij de Red Flames, en Febe Vanhaecke, nog revaliderend van een kruisbandoperatie, zijn nog out”, geeft coach Dennis Moerman tekst en uitleg. “Onze andere EK-ganger Davinia Vanmechelen, tevens één van onze toptransfers, verscheen bijzonder hongerig en vurig op training. Zij maakte de volledige campagne bij de Red Flames mee en komt topfit en met opgeladen batterijen onze rangen versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat Davinia een heel bepalende rol in ons elftal zal opnemen. Bovendien heeft onze selectie met de transfers van Roosa Ariyo, Sakina Ouzraoui, Lindsey Van Belle, Lisa Capiau, Rania Boutiebi, Jorijn Covent en Margaux Martlé niet alleen een kwaliteitsinjectie gekregen, we zijn ook versterkt in de breedte, wat mij meer mogelijkheden biedt om te variëren.”

Dennis Moerman is aan zijn tweede seizoen bij Club YLA bezig en over de ambities hoeft hij niet lang na te denken. “Zo ver mogelijk geraken in de beker en Play-off 1 halen in de competitie is een absoluut minimum. We steken niet weg dat we beter willen doen dan de vijfde plaats van vorig seizoen en dan mikken we vooral op de top drie. In die zin is het erg belangrijk om onze seizoenstart niet te missen. In de derby tegen Essevee zullen we met niets minder dan de drie punten tevreden zijn. Het wordt onmiddellijk een match op het scherpst van de snee, waarin we vanaf minuut één op de afspraak zullen moeten zijn. Met daarna de thuismatch tegen Standard kunnen we over de intensiteit van de competitiestart alvast niet klagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten