Man door schot van politie gedood op luchthaven Roissy bij Parijs

Archieffoto. ©  EPA-EFE

Op de internationale luchthaven Roissy Charles de Gaulle bij Parijs is een man die met een mes dreigde, woensdag door een schot van de politie gedood, zo is van luchthavenbronnen en van de politie vernomen.

gjsBron: BELGA

“Politieagenten die blijk gaven van koelbloedigheid, hebben deze morgen een individu geneutraliseerd dat met een blank wapen dreigde op de luchthaven Roissy Charles de Gaulle”, meldde de prefectuur van de politie van Parijs op Twitter.

De feiten speelden zich rond 8.20 uur in de terminal 2F af. Een dakloze man “viel veiligheidsagenten lastig en de grenspolitie werd ter versterking opgeroepen om hem weg te voeren”, aldus een bron bij de luchthaven. De man liep even weg terwijl hij de agenten uitschold, maar draaide zich dan om en trok een mes. Een van de politieagenten heeft dan zijn wapen gebruikt, volgens politiebronnen.

Een fotograaf van het Franse persbureau AFP was getuige van het voorval en vertelde dat “een grote gekleurde man de politie bedreigde met iets dat op een mes geleek. Ondanks een aanmaning liep hij op de agenten af en heeft een politieagent geschoten. Er werd slechts één schot afgevuurd.”

De dakloze werd op een draagberrie geëvacueerd naar een zone die niet toegankelijk is voor passagiers, zei de fotograaf nog.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten