Vrouwenvoetbal Super League

Kenny Engels staat voor zijn vuurdoop als coach van Essevee: “Opnieuw gooi doen naar Play-off 1”

Kenny Engels (centraal) is tevreden over de voorbereiding bij de vrouwen van Zulte Waregem. © Facebook Essevee Women SL

Kenny Engels (43) heeft er zijn wittebroodsweken als coach van Essevee opzitten. Samen met zijn zo goed als volledig fitte speelsterskern kijkt hij met veel honger en enthousiasme uit naar de seizoensopener van zaterdag. Die mag met een derby op eigen veld tegen het ambitieuze Club YLA bijzonder pittig genoemd worden.

Timmy Vanecke 

Kenny Engels werd half februari al voorgesteld als de volgende trainer bij de A-ploeg van Zulte Waregem en had zo wat extra tijd om zich in te werken en de ploeg te leren kennen. “Zonder meer een voordeel”, beaamt de Oost-Vlaming. “Ik kon al veel wedstrijden bekijken, om zo met een voorsprong aan de voorbereiding te beginnen. Al blijft het natuurlijk wel zo dat we slechts enkele weken bezig zijn en dat het dus logischerwijze nog wat zoeken is. Je mag niet vergeten dat we over een volledig nieuwe technische staf beschikken en dat er met onder meer Lotte Jansen, Luisa Blumenthal en Aster Janssen enkele nieuwe pionnen moeten ingepast worden. Zowel positioneel als in balbezit zullen we de komende weken dus ongetwijfeld nog de nodige stappen zetten. Ik merk wel dat de groep heel ambitieus is, dat er op training veel positieve communicatie is en dat de zaken die ik aanreik vlotjes worden opgepikt.”

De thuismatch tegen Club YLA staat jaarlijks met stip in de agenda’s van alle supporters genoteerd. Dit seizoen mag Essevee al op de openingsspeeldag vol aan de bak in de derby. “De competitie openen met de altijd intense derby tegen Club YLA, en dan nog op eigen veld, het geeft toch een extra dimensie aan onze seizoenstart”, zegt Engels. “Niettegenstaande wij thuis spelen, zal de druk volgens mij toch grotendeels bij blauwzwart liggen. Bij hen is het onmiddellijk van moeten en hun ambities liggen nog net iets hoger. Ik verwacht dat zij ook dit seizoen voluit voor een plaats bij de top drie zullen gaan. Ook onze ambitie is overduidelijk: wij willen opnieuw een gooi doen naar deelname aan Play-off 1. Of we daarvoor beter gewapend zijn dan vorig seizoen? Op dit moment is dat nog moeilijk in te schatten, maar het is wel een ambitie die we moeten durven uitspreken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten