Beloega die in Seine was beland gestorven tijdens transport

De beloega die al enkele dagen in de Franse rivier de Seine rondzwom, is overleden. Dat gebeurde tijdens het transport van het dier naar een sluis, enkele uren nadat het tijdens een reddingsactie uit de Seine gehaald was. Dat meldt de lokale overheid.

gjsBron: BELGA

De beloega bevond zich al enkele dagen in een sluis in de Franse rivier de Seine en werd in de nacht van dinsdag op woensdag na een reddingsactie van zes uur uit het water gehaald. Maar daarmee was de reddingsactie niet compleet: in een volgende fase zou het dier met een koelwagen overgebracht worden naar de sluis van Ouistreham, om daar na drie dagen weer in zee gelaten te worden. Zo ver kwam het helaas niet: de witte dolfijn overleed tijdens dat transport.

LEES OOK. Beloega na reddingsactie van zes uur uit de Seine gehaald, toestand van dier blijft “alarmerend”

De reddingsactie begon dinsdagavond rond 22 uur en was pas rond 4 uur ’s ochtends voltooid. Toen werd de walvisachtige van om en bij de 800 kilogram in een net gehesen dat door een kraan werd voortgetrokken en op een ponton geplaatst. Daarvoor hadden 24 duikers onder water touwen gespannen en een soort van hangmat gecreëerd. Toen het dier erin gelokt werd, kon het uit het water gehaald worden.

Maar daar bleek al dat het dier sterk ondervoed was. Experts maakten zich dan ook grote zorgen om de overlevingskansen van de beloega.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten