Twee weken later: geen Gentse Feesten-golf meer te zien in de coronacijfers

Het waren drukke Gentse Feesten, maar twee weken later dalen de coronacijfers wel. ©  David Van Hecke

Gent -

Het ziet er niet naar uit dat de Gentse Feesten voor een grote boost hebben gezorgd in het aantal geregistreerde coronabesmettingen. Na een klein golfje eind juli zijn de officiële besmettingscijfers opnieuw aan het dalen.

Max Dedulle

Twee weken geleden, vlak na de Gentse Feesten, waren de coronacijfers in onze stad opnieuw aan het stijgen. Vandaag ziet de situatie er weer iets anders uit, en lijkt de kleine opflakkering weer achter ons te liggen.

Het aantal coronabesmettingen in Gent gaat in dalende lijn. ©  Zorgatlas Vlaanderen

In de eerste week van augustus legden 606 Gentenaars een positieve coronatest af. Dat is minder dan de helft van de week ervoor, toen er 1.272 besmettingen werden vastgesteld.

Het werkelijke aantal besmettingen in onze stad ligt wellicht een stuk hoger; lang niet iedereen laat zich testen. Maar de cijfers gaan in ieder geval de goede richting uit. Vandaag is iets meer dan 22 procent van de afgenomen testen positief, eind juli was dat nog 31 procent.

Dat het virus in kracht afneemt, blijkt ook uit het dalende reproductiecijfer in Oost-Vlaanderen: iedere besmette persoon besmet gemiddeld 0,74 andere mensen. Ook op de afdelingen Intensieve Zorg is de situatie onder controle. Van de 265 beschikbare bedden in de provincie, zijn er slechts 18 bezet door coronapatiënten.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent