Wielrennen Beloften Ronde van Oost-Vlaanderen

Thomas De Pestel hoopt dat alle miserie geleden is: “Ik ga er voor”

Thomas De Pestel wil zich in eigen streek tonen. © IVE/RR

Donderdag begint in Nevele de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. Zaterdag komt de ronde ook in het Waasland langs met een rit in en rond Haasdonk. Voor Thomas De Pestel (Sint-Niklaas) eindelijk de kans om zich eens in eigen streek te tonen.

Ivan Elegeert

“Eindelijk ook eens de kans om aan de Wase wielerliefhebbers te laten zien dat ik nog altijd op de fiets zit”, blikt De Pestel vooruit. De jongere broer van prof Sander was een beloftevolle nieuweling. Iedereen voorspelde hem een grote toekomst. Knieproblemen gooiden in zijn eerste seizoen bij de junioren echter roet in het eten. Ik won nog wel enkele kermiskoersen, maar zat uiteindelijk slechts vier maand op de fiets. In mijn tweede jaar als junior zakte de moed helemaal weg. De problemen raakten niet opgelost, ik had er gewoon geen zin meer in.”

Goesting

Pas als tweedejaarsbelofte begon het weer te kriebelen. “Door corona begon ik net als vele anderen weer veel te fietsen. Ik kon ook terecht bij het DCR wielerteam. Een grote bende van vrienden, die elkaar ook stimuleerden en uitdaagden. Ik kreeg weer goesting en vorig jaar kon ik dan eindelijk weer enkele deftige prijzen rijden. Na de interclub in Berlare kreeg ik een voorstel van Mysenlan van Olivier Onderbeke. Maar helaas heb ik hem dit jaar ook maar weinig kunnen teruggeven. Ik had een superwinter achter de rug, maar na de openingswedstrijd Gent-Staden bleek dat het cytomegalovirus in mijn bloed zat. Opnieuw gingen maanden verloren. Gelukkig beef ook broer Sander me oppeppen. In juli ging ik met hem mee op stage in Andorra.”

Sinds enkele weken gaat het weer beter. “In Reningelst was ik mee in de beslissende vlucht en in de vierde rit van de Ronde van Namen zat ik meer dan honderd kilometer mee in de aanval om in het zicht van de streep te worden gegrepen. Ik kijk nu dus wel uit naar de Ronde van Oost-Vlaanderen. Ik heb dit seizoen nog maar twaalf dagen gekoerst. Daar komen er hopelijk nu dus vijf bij. De ritten in Massemen, Pollare en Merelbeke kunnen het verschil maken. Ik ga er voor”, aldus De Pestel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten