WIELRENNEN: Beloften in Ronde van Oost-Vlaanderen

Tomas De Neve met vertrouwen aan start van Ronde van Oost-Vlaanderen: “Speciale koers om verschillende redenen”

Nevele is een thuiskoers voor Tomas De Neve. ©  Geert De Rycke

Donderdag wordt in Nevele de Wildiers (e)Bikecenter Tour, lees Ronde van Oost-Vlaanderen, in gang geschoten. Daarna volgen passages in Massemen, Haasdonk, Pollare om af te sluiten in Merelbeke. Voer voor sprinters of vrijbuiters? Tomas De Neve (20), de jongere broer van Joerik, die vorig jaar schitterde in de Ronde van Oost-Vlaanderen, wil zijn beste beentje voorzetten.

Freddy De Geest

Tomas De Neve koerst donderdag op zijn trainingsparcours. “Voor mij is dit een speciale koers. André Maerschalck, organisator van de ronde, is familie van mijn vriendin. Vorig jaar was ze bloemenmeisje bij de vijfdaagse. Ik heb er toen niet gereden, maar ik was in Drongen wel een vurige supporter voor mijn broer, die er derde eindigde. Dat er geen rit meer in Drongen is, vind ik jammer. Nevele is zo goed als een thuiskoers. Ik ken er de weg. Ik ben benieuwd wat de kasseien van de Rostraat gaan teweegbrengen. Positionering zal belangrijk zijn, wil je in Nevele een goed resultaat laten optekenen”, voorspelt de renner van VDM-Trawobo, die zeventiende eindigde in de recent gereden Ronde van Namen.

“Als voorbereiding naar deze vijfdaagse was het best wel een pittige rittenkoers. De eerste twee dagen voelde ik me niet super, maar toch was ik in rit twee mee met de vlucht van de dag. De eerste dag had ik last van de warmte, maar dat beterde dag na dag. Hopelijk speelt de warmte me de komende dagen geen parten. Voor onze ploeg is dit een publicitair interessante ronde. Met Ben Squire, Brem Deman en Jonas De Schampheleire hebben we renners in onze rangen die een goed eindklassement kunnen nastreven”, voegt Tomas er aan toe.

Geen geheimen

“Uiteraard heb ik de rit in Nevele in vet aangestipt, maar ik denk dat vooral de rit in Pollare spek voor mijn bek moet zijn. Op geaccidenteerd terrein kom ik het best aan mijn trekken. De zesde plaats in Bassenge is daar het beste bewijs van. Deze ronde op een positieve manier beginnen, is de bedoeling. Na Namen, waar ik het vertrouwen versterkte, kon ik drie dagen goed recupereren. De beentjes losgooien, gebeurde telkens op de lokale omloop in Nevele. Geheimen heeft de eerste rit voor mij zeker niet. Een pelotonsprint lijkt vanzelfsprekend, maar mij zou het niet verbazen indien er net als vorige keer vroeg een kopgroep wordt gevormd en die het uitzingt tot de finish. Attent koersen, zal nodig zijn.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent