Duatlon

Maurine Ricour favoriet in Halle: “Jammer dat duatlon nog geen olympische sport is”

Maurine Ricour (archiefbeeld) op de GP Bolle in Oetingen. © GTG

Maandag is de Bikelife Duatlon van Halle aan zijn 26ste editie toe. Voor Maurine Ricour is het de eerste wedstrijd sinds haar succes op de Wereldspelen in Birmingham. “Eén van de mooiste wedstrijden in eigen land, daar mag ik toch niet op ontbreken”, aldus de 30-jarige Beverse.

Willy Goossens

“Het heeft een tijdje geduurd vooraleer alles tot me is kunnen doordringen”, geniet Ricour nog na. “Het was allemaal ook zo overweldigend. Ik was daarenboven aangenaam verrast dat ik bij mijn thuiskomst van alle kanten zoveel fijne reacties kreeg. Blijkbaar hebben heel wat mensen het nieuws over mijn gouden medaille in de media opgepikt. Jammer toch dat duatlon nog steeds geen olympische sport is.”

LEES OOK: Maurine Ricour geniet van gouden medaille: “Ik beleefde een topdag”

“Na de Wereldspelen heb ik twee weken rust genomen, maar die rust werd me ook verplicht door een onverwachte aanval van het coronavirus. Gelukkig vielen de symptomen best mee. Dat ik me in die dagen vermoeid voelde, had uiteraard ook te maken met de jetlag. Maar kijk, alles is nu achter de rug zodat ik me weer op het wedstrijdavontuur kan storten.” (Lees verder onder de foto)

Maurine Ricour viert haar gouden medaille op de Wereldspelen. © Team Belgium

“Dat ik maandag precies in Halle mijn wederoptreden kan maken, is een echte meevaller. Dit is een wedstrijd die me omwille van het toch wel uitdagende parcours echt ligt”, aldus Ricour, die de laatste twee edities op haar naam kon schrijven en uiteraard opnieuw als favoriet van start gaat. “Eind augustus is er nog een Grand Prix in Frankrijk, maar midden september staat alweer een nieuwe uitdaging op mijn programma: het EK sprintduatlon in Bilbao.”

Het programma

De start van de Halse duatlon, die deel uitmaakt van de Lotto Duatlon Series, wordt om 16 uur gegeven. De opdracht luidt: 5,8 km lopen, 32 km fietsen en 5,8 km lopen. Bij de mannen wordt het uitkijken naar een nieuw duel tussen Thibaut De Smet en Guust De Smul.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten