FBI nam ook gsm van Republikeins parlementslid in beslag, zegt Scott Perry

 ©  AP

Een dag nadat de FBI de woning van voormalig Amerikaans president Donald Trump doorzocht, heeft trouwe medestander Scott Perry gezegd dat FBI-agenten zijn gsm in beslag hebben genomen. Het Republikeins parlementslid, dat het ministerie van Justitie onder druk gezet zou hebben om Trump de verkiezingen van 2020 te laten winnen, weigerde eerder zijn medewerking aan de commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt.

adbBron: Reuters, Guardian

Volgens Perry namen drie agenten zijn gsm af terwijl hij bij zijn familie was. Het lid van het Huis van Afgevaardigden liet verontwaardigd weten dat op zijn telefoon informatie staat over zijn politieke activiteiten en “persoonlijke/private gesprekken” met onder anderen zijn vrouw. “Met niets daarvan heeft de overheid zaken.”

Perry verspreidde net als Trump beweringen over massale verkiezingsfraude en zou druk uitgeoefend hebben op het ministerie van Justitie om de overwinning van Joe Biden ongedaan te maken. Hij wilde onder meer Jeffrey Clark, bij wie in juni een huiszoeking plaatsvond, laten benoemen tot justitieminister om zo Trump aan de macht te houden. Perry weigerde zijn medewerking aan de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt.

De inbeslagname van zijn gsm zou ook gelinkt kunnen zijn aan het lopende onderzoek naar de ongeoorloofde omgang met presidentiële documentatie. Zo stuurde Trumps stafchef Mark Meadows berichten naar Perry via versleutelde berichtendiensten.

LEES OOK. Wat riskeert Trump door huiszoeking FBI? En welke onderzoeken lopen nog? (+)

Aangeboden door onze partners