Giftige ammoniak vrijgekomen uit brandende brouwerij in Donetsk

 ©  REUTERS

Het giftige gas ammoniak is vrijgekomen uit een brandende brouwerij in de Oost-Oekraïense stad Donetsk. Dat hebben de separatistische autoriteiten in het gebied woensdag meegedeeld.

Bron: BELGA

Volgens de pro-Russische overheid werd het vuur veroorzaakt door Oekraïens artillerievuur. Het gas verspreidde zich daarop in een straal van twee kilometer rond de brouwerij. De omwonenden wordt gevraagd binnen te blijven en de ramen dicht te houden. 

Ammoniak wordt gebruikt als koelmiddel bij het brouwen van bier.

Sinds 2014 vinden in de buurt van Donetsk hevige gevechten plaats tussen het Oekraïense leger en de separatistische rebellen die steun krijgen uit Moskou. De frontlijn bevindt zich slechts enkele kilometers ten noordoosten van de stad. 

De afgelopen dagen is het geweld verder toegenomen. Russische troepen proberen de zwaar versterkte Oekraïense linies te doorbreken. Volgens de pro-Russische separatisten hebben Oekraïense beschietingen woensdag nog drie burgers het leven gekost in Donetsk. De berichten kunnen niet door een onafhankelijke instantie geverifieerd worden.

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten