Het is gedaan met extreme promo’s bij Ryanair, zegt topman O’Leary

De spotgoedkope tickets bij luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn verleden tijd. CEO Michael O’Leary zegt dat door de stijgende kosten, de ticketprijzen de komende jaren zullen stijgen.

Een vliegticket van 10 euro kan niet meer. Dat heeft O’Leary aan BBC News gezegd. Volgens de topman van lagekostenmaatschappij Ryanair zullen de gemiddelde ticketprijzen net met zo’n 10 euro stijgen. Afgelopen jaar kostte een ticket bij Ryanair gemiddeld nog 40 euro, binnen vijf jaar zal dat 50 euro zijn. De reden daarvoor: stijgende brandstofprijzen. Volgens hem bestaat er geen twijfel dat die absolute bodemprijzen en promoties van enkele euro’s binnen enkele jaren niet meer zullen bestaan. “Onze echt goedkope promotietarieven - van een euro, 0,99 euro of zelfs 9,99 euro, zal je volgens mij niet meer zien in de komende jaren”, zei O’Leary.

Al is O’Leary ervan overtuigd dat die extra kosten er niet voor gaan zorgen dat mensen minder zullen vliegen. “Wij denken dat mensen vaak zullen blijven vliegen. Maar ik denk dat mensen veel prijsgevoeliger zullen worden.”

 (sgg)

Aangeboden door onze partners