3de ronde Beker van België: SK Londerzeel - La Louvière

Roy Mauro wil stunten in de beker met SK Londerzeel: “We staan sterker dan vorig seizoen”

Roy Mauro voelt ook de start van de competitie dichterbij komen: “Veel vrije weekends zijn er vanaf nu niet meer.” © KMS

Na de vlotte 9-0-zege tegen Condruzien wacht SK Londerzeel nu een veel zwaardere tegenstander in de volgende bekerronde. Het één reeks hoger spelende La Louvière wordt een eerste echte test.

Peter Nys

“We hebben deze keer niets te verliezen”, beseft Roy Mauro. “La Louvière telt een aantal profs in de kern en is bijgevolg favoriet. Voor ons is dit een goeie test om te kijken waar we staan op drie weken van de competitiestart. Het zou geen ramp zijn als we eruit gaan, al wil iedereen uiteraard graag nog een ronde verder. Matchen met inzet zijn toch net iets leuker dan een vriendschappelijk duel.”

Hoe verloopt de integratie van de aanwinsten? Voorin is op Reangelo na iedereen nieuw.

“Dat loopt best wel vlot. Yildiz kenden we al, hij speelde hier twee jaar geleden. Het is alsof hij nooit is weg geweest. Laureys ken ik persoonlijk vrij goed. Hij voelde zich hier vanaf dag één goed thuis. Siebens is een jongen uit het Antwerpse, die zich al echt gemanifesteerd heeft. Klaas De Rock kende ik niet zo goed. Hij staat momenteel geblesseerd aan de kant.”

De club blijft zweren bij snelle, technisch vaardige spitsen. Ook dit seizoen is er geen echte targetman.

“Klopt. We spelen graag op de omschakeling en dan heb je vooral snelle spelers nodig. Die hebben we nu in overvloed met Reangelo, Laureys én Siebens. Je zag in de oefenmatchen tegen sterke tegenstanders al dat dit zeer rendabel kan zijn.”

Wat zijn de werkpunten aankomend seizoen?

“Ons grootste werkpunt is om zelf het spel te maken wanneer we tegen een ploeg spelen die weinig drang naar voor heeft. Wanneer we op achterstand komen, hebben we inderdaad voorin geen beer van een vent lopen naar wie je lange ballen kan sturen, maar dat moeten we dan maar op een andere manier zien op te lossen.”

Wat zijn de verwachtingen?

“Globaal genomen staan we toch sterker dan vorig seizoen, toen we te afhankelijk waren van Jelle Van Kruijssen. Nu heb je vier à vijf spelers die vlot de weg naar doel vinden en dat moet in principe volstaan. Het wordt een zware competitie, want we spelen acht matchen meer dan vorig seizoen. Veel vrije weekends zijn er vanaf nu niet meer”, aldus nog Roy Mauro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten