“Hij is verslaafd. Daardoor blijft hij stelen”: zelfs enkelband houdt hardnekkige dief niet tegen

 ©  Hollandse Hoogte / Rob Voss

Gent -

Een hardnekkig duo dieven werd op heterdaad betrapt tijdens een inbraak op het containerpark in Oostakker. De mannen werden al meermaals veroordeeld, een onder hen droeg tijdens de feiten zelfs een enkelband. Donderdag moesten ze zich verantwoorden voor de Gentse rechtbank.

Simon Dekaezemaker

Samen met een kompaan werd de man eerder dit jaar op heterdaad betrapt op het recyclagepark van Ivago in Oostakker. De twee hadden de omheining opengebroken om op het domein te raken en waren op zoek naar ‘elektronisch materiaal’ om te pikken en later door te verkopen.

Wat de twee dieven niet doorhadden is dat het alarm afging en de politie ze zo op heterdaad kon betrappen. Het duo werd in de boeien geslagen en meegenomen. Ontkennen had weinig zin en de twee mannen mochten het donderdag dan ook uitleggen aan de strafrechter.

Beide mannen hebben al een lijvig strafblad en staan bekend bij politie en gerecht. De ene werd al zeven keer veroordeeld voor diefstallen en drugsfeiten. De tweede verblijft sinds augustus in de Gents gevangenis en werd al dertien keer veroordeeld voor verschillende diefstallen en drugsfeiten.

Het openbaar ministerie vroeg acht maanden celstraf voor het hardnekkige duo. “Beide mannen weten gewoon niet van ophouden”, pleitte de Gentse procureur donderdag. “De tweede stond tijdens de inbraak zelfs onder elektronisch toezicht, maar dat deerde hem duidelijk niet.”

De eerste beklaagde liet verstek, de tweede liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Door zijn drugsverslaving blijf hij stelen en veroorzaakt hij overlast voor de maatschappij”, pleitte advocaat Anthony Mallego. “Met een zware werkstraf kan hij iets terugdoen.” Vonnis 15 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent