Atletiek EK in München

Alexander Doom trekt met duidelijke ambities naar EK in München: “Ik kan er schitteren”

Alexander Doom wil op de 400m met een nieuwe besttijd de finale halen, terwijl hij met de Belgian Tornados de Europese titel op de 4x400m wil verlengen. © BELGA

Alexander Doom is nog niet verzadigd nadat hij dit jaar op de 4x400m ons land al aan goud op het WK indoor en brons op het WK outdoor hielp. Meer zelfs, de 25-jarige Roeselarenaar wil op het EK in München bevestigen met de Belgian Tornados én zijn record over 400m aanscherpen.

Hans Vanbesien

Die besttijd bedraagt 45”34 sinds het BK van 2021. Doom snelde dit seizoen bij zijn titelverlenging naar 45”36 en ook op het recente WK in Eugene, waar hij ook de reeksen van de Mixed Relay en de reeksen en de finale van de 4x400m liep, kwam het er nog niet uit.

“Te veel van het goede? Zo ervaarde ik dat niet. Ik voel mij nog fris genoeg om er het EK bij te nemen. Specialisten van de 400m zijn immers een reeks wedstrijden gewend. Ik kan zelfs schitteren op mijn eerste EK. Zo geloof ik voluit in een finaleplaats op de individuele 400m. De Brit Matthew Hudson Smith steekt er dit seizoen bovenuit met 44”35, maar de rest ligt op een zakdoek. Kevin en Dylan Borlée staan met 45”12 en 45”18 derde en vierde, terwijl ik met 45”36 de zevende plaats inneem. De top acht is dus realistisch. De hoofdschotel blijft uiteraard de 4x400m met de Tornados, want we verdedigen de Europese titel. Neen, de volgorde staat nog niet vast. Er moet zelfs nog uitgemaakt worden wie er in de ploeg zal staan. Jacques Borlée bepaalt traditioneel pas even voor het moment van de waarheid wie loopt en in welke volgorde. Ik maak mij er niet druk om. Ik ben met 45”36 dit seizoen de derde Belg. Ik moet enkel zo snel mogelijk lopen en zo vlot mogelijk de stok doorgeven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten