Erik Van Looy draagt geen bril meer: ‘De slimste mens’-presentator onderging oogoperatie op aanraden van Philippe Geubels

Vanaf 5 september komt ‘De allerslimste mens’ terug. Met de gekende succesformule, de beste kandidaten van de voorbije tien seizoenen en dezelfde presentator. Weinig veranderingen dus. Of toch eentje: de bril van Erik Van Looy (60) is er niet meer bij.

(eadp, avh)

Al jaren is Van Looy een trouwe brillendrager. De voorbije seizoenen van ‘De slimste mens’ heeft hij er altijd eentje gekregen van de hand van ontwerpster Eline De Munck. Geen kwaad woord ook over de brillen, maar de presentator was het dragen van het kleinood stilaan beu geworden. Dus heeft hij zich aan de ogen laten opereren. Geen laserchirurgie, wat ook een gebruikelijke ingreep is. Hij heeft wel kunstlenzen laten plaatsen. Eenzelfde operatie die ook komiek Philippe Geubels heeft laten uitvoeren. Ook hij gaat intussen zonder bril door het leven. Het is dan ook Geubels die zijn vriend over de streep heeft getrokken.

“Ik ben nu zestig, maar ik zie er sinds de operatie aan mijn ogen veertig uit”, vertelt Van Looy. “Tom Cruise is drie maanden jonger dan ik, maar dat zie je niet vind ik. Ik vind dat ik er eigenlijk jonger uitzie op dit moment.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook