Drugs dealen met de step: Jamaicaan verdiende 15.000 euro met lucratief handeltje in Gent

 ©  BELGAIMAGE

Gent -

Op zijn elektrisch step toerde een Jamaicaanse dealer door Gent om klanten te voorzien. De man verdiende minstens 15.000 euro, maar werd betrapt door de politie. Donderdag stond hij voor de Gentse rechtbank terecht.

Simon Dekaezemaker

Ping. De Jamaicaanse dealer krijgt een sms. “Kan je snel iets leveren?” De man ritst wat zakjes cannabis mee en neemt zijn elektrische step. Even een aanloopje nemen en weg is hij, op weg naar zijn klanten. Zo toerde de man een tijd lang door Gent en de regio om cannabis te leveren.

De politie kreeg zijn handeltje in de gaten en arresteerde de Jamaicaan. Vanuit zijn appartement in Gent regelde hij zijn zaken, leveren deed hij per step. “De man werd betrapt met zijn 16 zakjes cannabis en 250 euro cash”, zegt de procureur. “ Zijn gsm stond vol met berichten over drugs.”

De zaak werd donderdag gepleit en tegen 15 september valt het vonnis. De drugsdealer werd in 1999 al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Voor zijn handeltje in cannabis riskeert hij 12 maanden celstraf, 8.000 euro boete en de verbeurdverklaring van 15.000 euro drugsgeld.

“Ik had geen inkomen en moest toch geld verdienen”, smeekte de man. “Het spijt mij enorm, stuur mij alstublieft niet naar de gevangenis.” Daarop pikte de rechter fors in. “Beseft u wel de impact op de maatschappij? Uw gedrag houdt verslavingen in stand. Dat kunnen we gewoon niet tolereren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent