“Ik had mezelf niet onder controle”: stomdronken man gaat door het lint in de Overpoort en verwondt agenten

 ©  DVH

Gent -

Een stomdronken feestganger uit Lokeren ging begin deze zomer in de Gentse Overpoortstraat volledig door het lint. Agenten die tussenbeide kwamen, deelden zwaar in de klappen. De man probeerde voor de Gentse rechtbank donderdag zijn gedrag te kaderen.

Simon Dekaezemaker

“Die periode had mijn vriendin net de relatie beëindigd”, getuigde de beklaagde. “We gingen net een kindje krijgen en ik zag mijn leven instorten. Die bewuste avond wou ik mijn gedachten verzetten en ben ik met vrienden naar de Overpoort gegaan. Ik was stomdronken en herinner mij niet veel meer.”

De man uit Lokeren smeet zich 1 juli dan ook zwaar in de drank om zijn miserie te vergeten. In de vroege uurtjes kreeg hij het aan de stok met een portier en moest de Gentse politie tussenbeide komen. Daarop liep het volledig uit de hand. “Ik had nooit zo mogen reageren”, verklaarde de man.

Agent gewond

De Lokeraar duwde een agent en werd meegenomen. Daarop schopte hij naar de agenten en spuwde hij in hun gezicht. In het politiekantoor was de man nog niet altijd niet gekalmeerd. “Een agent moest hem fouilleren en raakte daarbij zelfs gewond aan de vinger”, verklaarde procureur.

Tegen 15 september kent de man zijn straf. Het openbaar ministerie vorderde een werkstraf en daar ging de beklaagde mee akkoord. “Ik had mezelf niet onder controle en ben zwaar in de fout gegaan. Dat besef ik. Ik heb ondertussen psychische begeleiding gezocht om de relatiebreuk te verwerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent