Marokko, tegenstander Rode Duivels op WK, ontslaat bondscoach Vahid Halilhodzic na conflict met sterspeler Hakim Ziyech

 ©  AFP

Vahid Halilhodzic is niet langer de bondscoach van Marokko. Dat heeft de Marokkaanse voetbalbond donderdagnamiddag bekendgemaakt. Minder dan vier maanden voor de start van het WK moeten de Marokkanen, tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase, nog op zoek naar een nieuwe bondscoach.

jswk

De voornaamste reden voor het ontslag is vooral het conflict tussen de Bosnische bondscoach en sterspeler Hakim Ziyech. Al meer dan een jaar kwam de aanvallende middenvelder van Chelsea niet meer in actie voor de nationale ploeg. Halilhodzic verweet Ziyech een gebrek aan professionalisme, waarna hij enkele keren genegeerd werd door de bondscoach. Uiteindelijk besloot Ziyech om zich niet meer ter beschikking te stellen voor de nationale ploeg.

De Marokkaanse bondsvoorzitter beloofde vorige maand nog dat Ziyech mee zou gaan naar het WK, koste wat kost. Nu Halilhodzic ontslagen is, lijkt de deur weer wagenwijd open te staan voor Ziyech om de kleuren van zijn land te verdedigen eind dit jaar op het WK in Qatar.

Marokko is tegenstander van België in de groepsfase. De Rode Duivels beginnen op woensdag 23 november aan hun WK om 20u Belgische tijd tegen Canada. Op 27 november (14u) spelen ze tegen Marokko en op 1 december (16u) volgt de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten