Gent wil op 4 locaties snellaadstations voor elektrische voertuigen

 ©  fvv

Gent -

Het Gents stadsbestuur wil tegen midden 2024 op vier locaties snellaadstations voor elektrische auto’s. Daar zouden elektrische voertuigen op een kwartier tijd honderden kilometers kunnen toevoegen aan hun actieradius.

Simon DekaezemakerBron: Belga

De opkomst van elektrische voertuigen - aangevuurd door de hoge prijzen van fossiele brandstof - doet de vraag naar laadstations sterk toenemen. Vooral tijdens de vakantiemaanden, wanneer eigenaars van elektrisch voertuigen langere afstanden willen afleggen, is laden onderweg nodig, en dat liefst op korte termijn.

Fastned, de Nederlandse uitbater van laadstations voor elektrische auto’s, kondigt donderdag de komst van twee laadstations in de buurt van Gent aan. Op het grondgebied van de stad, waar de belangrijke Europese snelwegen E17 en de E40 elkaar kruisen, komt voorlopig geen laadstation.

Een geschikte locatie in publieke handen kan pas worden ingenomen na het doorlopen van een aanbestedingsprocedure. Die aanbestedingsprocedure loopt, laat Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) weten. “Tegen eind 2022 komen er 25 snellaadpunten bij en tegen midden 2024 willen we ook vier locaties voor elk zes tot tien ultra snelladers”, aldus Watteeuw.

Wanneer een aanbestedingsprocedure wordt uitgeschreven kunnen verschillende geïnteresseerden zich kandidaat stellen om de infrastructuur uit te baten. Naast Fastned zijn ook ondernemingen als Total Energies en Allego actief op de groeimarkt.

LEES OOK. Fastned opent twee snellaadstations rond, maar niet in Gent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent