Atletiek

Dieter Bergs wil zich bewijzen op Kampioenschap van Vlaanderen: “In de bocht vertraag ik nog te veel”

Dieter Bergs op een 200m-loop. © Sven Janssens

Als alles normaal verloopt dan komt Dieter Bergs maandag terug uit Sint-Niklaas met twee titels op het Kampioen van Vlaanderen. Op de nationale ranglijst is Bergs zowel op de 100 als op de 200m de beste Vlaming met 10”74 en 22”11. “Ik kom pas nu stilaan in topvorm”, aldus Dieter Bergs.

Erik Gyselinck

“Mijn 10”74 liep ik niet in de juiste omstandigheden”, doet de 17-jarige ROBA-atleet zijn verhaal. “Er scheelde altijd wat: tegenwind, geen tegenstand, slechte start. Mijn beste vorm was ook maar voor nu gepland: met na het Vlaams kampioenschap, de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion en het BK in Lebbeke. Het is de tweede keer dat ik in het voorprogramma van de Memorial mag lopen. De eerste zes op de ranglijst werden al aangeduid. Vorig jaar had ik veel stress om voor zoveel mensen te lopen. Toch mocht ik als derde op het podium met 10”83 als chrono.”

Om met de stress te leren omgaan nam Dieter Bergs aan zoveel mogelijk wedstrijden van de Flanders Cup deel. “Ik presteer beter met gelijkwaardige tegenstanders. Als ik geen tegenstand heb loop ik technisch beter, maar is het resultaat niet altijd navenant”, zegt hij.

Finalereeksen

Van die tegenstand is hij wel verzekerd op de baan aan het recreatiedomein De Ster. “Ik was er nog nooit, maar de baan heeft de reputatie redelijk snel te zijn. De locatie lijkt me perfect.”

Voor de 100m zijn er reeksen en een finale, de 200m wordt gelopen in finalereeksen. Dat systeem is voor een paar ingevoerd. “Dat vind ik goed. Viermaal een wedstrijd lopen op een dag, vind ik te veel. Als je je voor de vierde keer moet opladen, valt het resultaat vaak tegen. Tot nu toe zijn mijn prestaties over 200m niet vergelijkbaar met die over 100m. Maar trainer Koen Bellemans benadrukt dat ik nog groeipotentieel over de dubbele hectometer. In de bocht vertraag ik nog te veel. Niettemin hoop ik dit seizoen nog onder de 22 te duiken”, aldus nog Dieter Bergs.

Aangeboden door onze partners