Wielrennen Elite z/c Slotrit Lokerse Wielerdriedaagse

Wie houdt Rutger Wouters nog van de eindzege in de Lokerse Wielerdriedaagse?

Wouters heeft dit seizoen al 23 zeges op zijn conto. ©  Geert De Rycke

Vrijdag wordt in Eksaarde-Doorslaar de slotrit van de Lokerse Wielerdriedaagse gereden. Rutger Wouters heeft de eindzege voor het grijpen.

Werd Wouters in de openingsrit in Heiende nog verrast door oude krijger Mario Willems, dan zette hij woensdag in Daknam de puntjes op de i. “Toch was het niet zo makkelijk. De vier leiders boekten snel anderhalve minuut voorsprong. Met Stijn De Bock wist ik wel dat er een hardrijder in de vlucht zat, die lang kon meegaan. Pas toen ik met Kevin Neyrinck de handen in elkaar sloeg, konden we de kloof dichten. In de spurt moest ik lang wedijveren met De Bock, maar in de laatste honderd meter kon ik nog een tandje bij schakelen. Dat maakte het verschil”, aldus Wouters na zijn 23ste zege dit seizoen. Uitgerekend op de dag waarop hij zijn 31ste verjaardag vierde. “Zo veel mogelijk winnen is inderdaad mijn doel. Dus kom ik ook vrijdag terug naar het Waasland. Zonder pech mag de eindzege me niet meer ontglippen. Toch hou ik een slag om de arm. Met de voorspelde hitte krijgen we ongetwijfeld een zware koers.”

Maatregelen

De organisatoren in Daknam waren vorige woensdag alvast voorbereid. Ze hadden zelfs buitendouches geplaatst waar de renners zich na afloop konden verfrissen en elke renner die over de streep bolde kreeg een flesje gekoeld water. Een gebaar dat door alle deelnemers bijzonder werd gewaardeerd. Vrijdag volgt dus de slotrit. “We staan aan het begin van een lang weekend met vier koersdagen. We moeten enkel rekening houden met de concurrentie van de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. Traditioneel lokte onze wedstrijd steeds een massa deelnemers. Dat zal nu niet anders zijn”, voorspelt organisator Guido De Waele. (ive)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten