Voetbal Beker van België

Gauthier Libbrecht voelt zich al helemaal thuis bij Winkel Sport: “Ik maakte de beste keuze”

Gauthier Libbrecht is blij dat hij uiteindelijk toch de stap van Mandel naar Winkel kon zetten. © Bart Vandenbroucjke

Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk zette Mandel United het licht op groen en mocht Gauthier Libbrecht (28) de overstap maken naar Winkel Sport. “Ik sta te trappelen van ongeduld om aan mijn Winkels avontuur te beginnen”, zegt de Menenaar.

Gauthier Libbrecht had voor zichzelf al een hele poos geleden uitgemaakt dat hij naar Winkel wilde, maar Mandel stribbelde lange tijd tegen. Tot twee weken geleden de Izegemse verantwoordelijken - wie dat ook mogen zijn - toch toestemming gaven. “Of het klopt dat ik daarvoor vier maanden loon moest inleveren? Dat gerucht is volledig uit de lucht gegrepen. De nieuwe investeerder deed aanvankelijk moeilijk, maar uiteindelijk kreeg ik mijn vrijheid en de belofte dat Mandel zijn financiële afspraken zou nakomen.”

De Menenaar trok op vroege leeftijd naar Club Brugge, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Zeven jaar geleden maakte hij de overstap naar Deinze. Vorig seizoen droeg hij het shirt van Mandel. “Met mijn overgang naar Winkel maakte ik de beste keuze”, beseft de linkerflankverdediger. “Het is een stabiele club die vorig seizoen uitstekende resultaten neerzette. Met een versterkte kern moeten we straks nog beter kunnen doen. Ik heb bij Winkel nu al enkele groepstrainingen achter de rug en van enige aanpassing was geen sprake. Het was eerder een weerzien met meerdere ex-ploegmaats.”

Zaterdag wacht de bekerwedstrijd op RC Hades Kiewit Hasselt. “Een volslagen onbekende. Dat de Limburgers in tweede afdeling uitkomen, is het enige wat ik ervan af weet. We willen de favorietenrol waarmaken, want we willen zolang mogelijk doorgaan. De club hoopt opnieuw een eersteklasser te mogen verwelkomen, zoals vorig seizoen met RC Genk.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten