Stijn Naessens trekt zondag (in principe) met 16- tot 18-jarigen van Mandel naar Aalst: “Jongens bezorgden me kippenvel”

Stijn Naessens © VDB

Tenzij er toch nog addertjes uit het gras komen en de zogenaamde nieuwe eigenaars juridische stappen zetten, spelen de beloften van Mandel United zondagmiddag de bekermatch op Eendracht Aalst. Er worden twee bussen ingelegd.

Koen Verdruye

In Aalst kan niemand het geloven en moeten ze behoorlijk slikken. Uitgerekend de club die de Ajuinen eind vorig seizoen uit eerste nationale hield, komt nu voor de Beker van België met piepjonge gasten van 16 à 18 jaar op bezoek. “Dit is echt wraakroepend en onbegrijpelijk”, zuchtte de Aalsterse coach Carl De Geyseleer al op EA TV.

Eind mei na de eindrondematch moest de bus van Mandel een vluchtweg nemen en onder politiebegeleiding Aalst verlaten. Zowat 500 fans stonden de spelers op te wachten omdat er op het veld akkefietjes waren ontstaan. In principe zou Mandel zich zondag aan een warme ontvangst mogen verwachten, maar daar hoeft nu niet voor gevreesd worden. Mandel blaast zijn laatste adem uit en als er zondag effectief gespeeld wordt, dan zal dat gebeuren met beloften onder leiding van Stijn Naessens, de sportieve baas van de jeugd.

Woensdag gaven deze jongens nog de U19 van Zulte Waregem partij. Het werd 1-1. Na afloop kregen ze in de kleedkamer de vraag of ze zondag de bekermatch in Aalst en eventueel woensdag ook de eerste competitiematch tegen Olympic Charleroi willen spelen. “Ik kreeg kippenvel toen ze in koor antwoordden dat Mandel al tien jaar hun club is en dat ze nog eens alles voor de club van hun hart willen geven”, aldus Naessens, die onder druk wordt gezet door sportief manager Faycal Nberri om forfait te geven of de ploeg te laten spelen onder leiding van de trainers uit Moeskroen. De spelers, hun ouders en de leiders van de Mandel-jeugd weigeren dit echter. Op eigen kosten bestelde de jeugdafdeling een bus en de ouders reizen de groep achterna in een tweede bus. Naessens en co. maken zich sterk dat er begrip en ook respect zal zijn in Aalst voor hun situatie, ook al wordt sowieso een sportieve afstraffing.

Hoe het nadien verder moet, blijft heel onzeker. Achter de schermen probeert ex-voorzitter Paul Seynaeve nog oplossingen te zoeken met andere investeerders. Faycal Nberri en co. blijven wel beweren dat zij nu de club in handen hebben en met geld zullen komen. Het is en blijft echter vreemd dat er tal van procedures lopen, deurwaarders op bezoek komen, nog geen enkele speler is aangesloten en er de afgelopen twee weken niet meer werd getraind. Op 15 augustus is er ook controle van de Licentiecommissie van de KBVB. In de huidige omstandigheden dreigt Mandel de licentie gewoon kwijt te spelen. Het faillissement is dan onvermijdelijk, maar dan kan de jeugd wel zelfbedruipend en zonder duistere eigenaars verder doen. (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten