Wielrennen Beloften Ronde van Oost-Vlaanderen

Michiel Coppens verrast sprinters in Nevele in eerste rit van Ronde van Oost-Vlaanderen: “Me tien keer dubbel geplooid en veel omgekeken”

Coppens bleef uit de greep van het peloton en mocht vieren aan de streep. ©  Marc Van Hecke

Renners maken de koers, dat werd in Nevele nogmaals bewezen. Een ruime kopgroep van achttien coureurs zette de rest op achterstand. Na een razendsnelle race bleef Zelenaar Michiel Coppens uit de greep van de eerste achtervolgers. De Noor Sebastian Larsen eindigde tweede voor Luca De Meester, Luca Van Boven, Ben Squire en Robbe Claeys.

Freddy De Geest

De geschiedenis herhaalde zich in een bloedheet Nevele, waar de vlucht van de dag het opnieuw uitzong tot aan de finish. Na een bonisprint trok Ben Squire (VDM-Trawobo) de gashendel open. Zijn ploegmakker Jonas De Schampheleire, Robbe Claeys (Acrog-Tormans), Gianni Corijn en Victor Vercouillie (Dovy Keukens-FCC), Luca De Meester, Jens Delahaye en Senne Willems (EFC-L&R-AGS), Matthew Rice en Luca Van Boven (Lotto Soudal), Thomas Vercauteren (Mysenlan-PXL Carpets-Quality Renovatie), de Brit Tom Portsmouth (Mini Discar CT), Michiel Coppens en Pieter Van Laer (RB Zelfbouw UCT), de Noren Larsen en Madsen (Ringeriks-Kraft), Len De Pauw (Urbano-Vulsteke CT) en de Nederlander Hoogendoorn anticipeerden en meteen was de beslissing gevallen. Een bedrijvige Joes Oosterlinck, Sébastien Van Poppel en de Nederlander Van Der Lee probeerden de oversteek te maken, maar waaiden terug. De voorsprong liep op tot 3’30”. Wie van deze vijfdaagse een doel maakte en de boot miste, kon het schudden.

Diep gegaan

In de voorlaatste ronde ontbond Michiel Coppens zijn duivels. Er werd even getalmd en dat volstond voor de Zelenaar om een voorsprong van driekwart minuut bij elkaar te boksen. In een prangend slot naderden de eerste achtervolgers tot op de hielen van de moegestreden koploper, maar hij hield stand. “Tien keer heb ik me dubbel geplooid en vaak heb ik omgekeken. Ik kan moeilijk onder woorden brengen hoe gelukkig ik ben met deze overwinning. In Vlaams-Brabant eindigde ik in de slotrit tweede na Vincent Baestaens. Toen heb ik gegokt, beter tweede dan met lege handen achter te blijven. Op twee kilometer van de finish had ik het in Nevele lastig in een stuk zij- en tegenwind. Daar ben ik echt diep gegaan om buiten schot te blijven. Uiteraard gaan we de trui verdedigen. Ik beschik over een sterke ploeg. Zonder hen had ik het niet gered”, looft Coppens in één adem de ploegmaats en de omkadering.

Vrijdag doet de Wildiers (e)Bike Tour Massemen aan. Daar krijgen de renners tien keer de Oordegemberg voor de wielen geschoven. Start om 14 uur voor 138km of 10 ronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten