Van een ‘druuge wuste’-quiz tot een koers op rollen: festival Wallhala neemt drie weken lang park over

 ©  fvv

Sint-Amandsberg -

Tot eind augustus kan je in het Wolterspark van Sint-Amandsberg genieten van het buurtfestival Wallhala. Je vindt er een zomerbar met optredens, workshops, sportactiviteiten en dit jaar ook kinderkampen. “Dit is een festival voor de buurt, georganiseerd door buurtbewoners.”

Simon Dekaezemaker

“Waar zou de draak zijn? Misschien zit hij in de kast.” Een groep kinderen van 4 à 6 jaar zit aandachtig te luisteren naar de avonturen die twee verklede mannen van het Klein Festijn vertellen tijdens een theatervoorstelling. Ze nemen het publiek mee in hun verzonnen Drakenjacht. De fantasie van de allerkleinsten slaat op hol. Ze zoeken luidkeels mee en amuseren zich duidelijk rot.

In het Wolterspark vinden tot eind augustus heel wat gelijkaardige en gratis activiteiten plaats tijdens de zevende editie van het Wallhala buurtfestival. Drie weken lang kan je er genieten van een hele reeks activiteiten. “Overdag zijn kinderen baas en kunnen zij zich naar hartenlust uitleven”, legt organisator Jona Vanhelsuwé van Wallin uit. “Naar de avond toe nemen volwassenen het park over.”

 ©  fvv

‘Druuge wuste’-quiz

De mensen achter Wallin en café De Roos vormen de trekkende krachten achter Wallhala. “Ons festival wordt georganiseerd door de buurt én voor de buurt”, zegt Vanhelsuwé. “We willen drie weken lang sfeer brengen in het Wolterspark. Het is zalig om te zien hoeveel mensen ons festival samenbrengt. We zetten dan ook in op jong en oud.”

Op de agenda staan heel wat activiteiten: van een koers op rollen en een spikeballtornooi tot een silent disco en een ‘druuge wuste’-quiz. “De laatste twee weekends zal je ook kunnen genieten van optredens georganiseerd door Oorworm. Klein Festijn programmeert heel wat theatervoorstellingen en Kunsthart organiseert creatieve workshops. Voor elk wat wils dus”, zegt Vanhelsuwé.

Meer informatie en programmatie op www.wallhala.be

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent