WIELRENNEN Beloften: Ronde van Oost-Vlaanderen

Oost-Vlamingen baas in eigen huis in Ronde van Oost-Vlaanderen: “Ik had dit scenario onthouden van vorig jaar”

Thomas Vercauteren in de rushestrui, Sebastian Larsen in de jongerentrui, Michiel Coppens showt de leiderstrui en Ben Squire heeft de puntentrui om. © Marc Van Hecke

Renners maken de koers, dat werd in Nevele nogmaals bewezen. Een ruime kopgroep van achttien renners zette de rest op achterstand. Na een razendsnelle race bleef Zelenaar Michiel Coppens uit de greep van de eerste achtervolgers. De Noor Sebastian Larsen eindigde tweede voor Luca De Meester, Luca Van Boven, Ben Squire en Robbe Claeys.

Freddy De Geest

De geschiedenis herhaalde zich in een bloedheet Nevele, waar de vlucht van de dag het opnieuw uitzong tot aan de finish. Na een bonisprint trok Ben Squire (VDM-Trawobo) de gashendel open. Zijn ploegmakker Jonas De Schampheleire, Robbe Claeys (Acrog-Tormans), Gianni Corijn en Victor Vercouillie (Dovy Keukens-FCC), Luca De Meester, Jens Delahaye en Senne Willems (EFC-L&R-AGS), Matthew Rice en Luca Van Boven (Lotto Soudal), Thomas Vercauteren (Mysenlan-PXL Carpets-Quality Renovatie), de Brit Tom Portsmouth (Mini Discar CT), Michiel Coppens en Pieter Van Laer (RB Zelfbouw UCT), de Noren Larsen en Madsen (Ringeriks-Kraft), Len De Pauw (Urbano-Vulsteke CT) en de Nederlander Hoogendoorn anticipeerden en meteen was de beslissing gevallen. Een bedrijvige Joes Oosterlinck, Sébastien Van Poppel en de Nederlander Van Der Lee probeerden de oversteek te maken, maar waaiden terug. De voorsprong liep tot 3’30”. Wie van deze vijfdaagse een doel maakte en de boot miste, kon het schudden. Coppens bleef de achtervolgers uiteindelijk nog voor aan de streep in Nevele.

Onthouden van vorig jaar

“Van vorig jaar had ik onthouden dat de bonificatiesconden niet onbelangrijk zijn. Ik won de drie bonisprints met dank aan ploegmakker Jonas De Schampheleire. Ik sta nu op een seconde van Coppens. Zondag is er de op papier lastigste rit in Pollare. Daar had ik vorig jaar een heel goede dag. Ze geven zondag nog warmer weer dan in Nevele en dat komt me goed uit. Van de Ronde van Vlaams-Brabant had ik een doel gemaakt, maar door maagklachten moest ik mijn ambities opbergen. Deze vijfdaagse ben ik goed begonnen en die lijn wil ik doortrekken”, vertelt Squire, die in Massemen de blauwe puntentrui zal showen.

In Massemen wacht de renners Oordegemberg als obstakel. Start om 14 uur voor 138km of 10 ronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten