Een concert bij zonsopgang of zelf partituren tekenen? In dit zomers ‘Wonderland’ kan het allemaal

 ©  fvv

Gent -

De Bijlokesite is tot 28 augustus opnieuw een ‘Wonderland’. Dans, literatuur en muziek blijven de vaste ingrediënten van het festival. En dit jaar is zelfs de hele familie welkom.

Max Dedulle

Bijloke Wonderland ontstond twee jaar geleden uit de zomerbar die al langer bestond op de site. “Van bij het begin vonden er al kleine akoestische concerten plaats”, zegt Karel Lievens van Muziekcentrum De Bijloke. “Maar tijdens de coronacrisis hebben we er een heus festival van gemaakt, samen met partners als LOD Muziektheater en Viernulvier. Die lijn trekken we nu verder.” (lees verder onder de foto)

 ©  fvv

Muziek blijft centraal staan, met heel wat gratis optredens in de tent. “Zo is het onder meer uitkijken naar pianist Bram De Looze. Nieuw dit jaar zijn de familievoorstellingen: op zondag zijn ook kinderen welkom. Op 14 augustus mogen ze bijvoorbeeld partituren tekenen, die dan meteen live worden uitgevoerd door het contrabastrio Drawing Basses. Best spannend!”

Concert bij zonsopgang

Ook de concerten bij zonsopgang zijn terug. Die starten al rond 6 uur ’s ochtends. “Vorig jaar waren die zeer populair”, zegt Lievens. “Ze beginnen in het donker en tijdens het concert zie je hoe het licht verandert. We hebben ook kippen op de site, dus er kan al eens een haan een gastoptreden verzorgen.” (lacht)

Bijloke Wonderland, nog tot en met 28 augustus. Meer info vind je op www.bijloke.be

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent