Vanaf eind augustus wekelijks op zaterdagavond

Ook Oekraïense vluchtelinge wil ‘Homo universalis’ worden: programma breekt voor het eerst ook los uit ‘Iedereen beroemd’

De afvalrace met honderd Vlamingen zal verspreid worden over tien weken. © Een

Terug op post vanaf 27 augustus voor een vijfde editie. Maar niet meer als afsluiter van ‘Iedereen beroemd’. ‘Homo universalis’ is voortaan een zelfstandig programma op zaterdagavond. De jongste deelnemer is 17 jaar, de oudste 72 jaar.

Tom Vets

Een op het eerste gezicht rare zet, om Homo universalis te scheiden van Iedereen beroemd. Maar in Nederland, waar zender SBS 6 in 2020 het format aankocht, is het onder de titel De alleskunner altijd al een op zichzelf staand weekendprogramma geweest.

De afvalrace met honderd Vlamingen zal verspreid worden over tien weken. De best vertegenwoordigde provincie is Antwerpen en ook Brussel is vertegenwoordigd. De benjamin van de groep is de 17-jarige Dina uit Edegem, de nestor van dienst is Johannes (72) uit Ronse. Deelneemster Sasha komt uit Oekraïne en ontvluchtte de oorlog. En nog opvallend: Pieter uit Wuustwezel doet mee in de volwassen versie van Homo universalis, terwijl dochter Bieke deelneemt aan de Ketnet-versie.

De iconische locatie is opnieuw van de partij. Al sinds het tweede seizoen worden de opnames gemaakt op de oude Electrabelsite in Schelle. Ook de legendarische luidsprekerstem en de rode luidsprekers vormen nog steeds de achtergrond. Maar de nieuwe formule geeft ook mogelijkheden tot enkele verrassingen. Het gekende format van één afvaller per proef wordt niet altijd meer gevolgd. En elke aflevering eindigt met een zenuwslopend duel. Tevens zullen we de kandidaten beter leren kennen via een babbelbox.

Verwacht je ook aan een resem bekend volk, die allerlei opdrachten heeft voor de deelnemers. Onder anderen Wendy Van Wanten, Fien Germijns, Sander Gillis, Garry Hagger en zelfs Martien Meiland leggen de kandidaten het vuur aan de schenen. Wie onder meer het best een boek kaft, een plooibox vult met producten zodat er een andere plooibox bovenop kan, om ter verst kan glijden op een natte baan en uiteindelijk als laatste overblijft, wint een jaar gratis reizen.

‘Homo universalis’, vanaf 27 augustus om 20.25 uur op Eén

Aangeboden door onze partners

Lees ook