REACTIES. Hendrik Van Crombrugge zag dat voor rust “zowat alles verkeerd liep”, Fabio Silva bedankt Refaelov voor “weer een perfecte assist”

 ©  BELGA

“De cijfers waren niet de beste weerspiegeling van het spel”, was Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge eerlijk voor de camera’s van Play Sports na de 3-0-zege tegen het Estse Paide Linnameeskond.

Wim ConingsBron: Belga

“Onze eerste helft was vrij tot zeer dramatisch. Tijdens de rust hebben we bekeken waar het fout liep en in de tweede helft hebben we dat gelukkig rechtgezet. Wat dat was? Zo’n beetje alles wat verkeerd kon lopen, liep ook verkeerd. We hadden bepaalde zaken afgesproken om het de tegenstander moeilijk te maken. Maar als niemand die richtlijnen volgt, loopt het fout. Je kan technisch een mindere dag hebben, maar dan nog kan het niet dat je inboet op het fysieke vlak of wat intensiteit betreft. De coach heeft ons gezegd dat het zo niet verder kon. Als jullie het niet doen, doe ik het zelf wel, zei hij. Wat ik van de volgende tegenstander Young Boys Bern denk? Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Ik weet wel dat ze op kunstgras spelen, dat is toch iets speciaals. Maar dan hebben we zondag al een goede oefening op het kunstgras van STVV.”

Fabio Silva: “Als je passie hebt, ga je ook met ambitie het veld op”

“Na de eerste helft wisten we dat er iets moest veranderen”, zei Fabio Silva achteraf voor de camera’s van Play Sports. “Het gaat om passie voor het spelletje, maar we kwamen te slap op het veld terwijl het voor de club heel belangrijk is in deze competitie te blijven. Als je passie hebt, ga je ook met ambitie het veld op. Ik probeer mijn best te doen en mijn offensief en defensief werk te doen als ik het veld opkom. Ik voel me hier heel goed en ben trots om voor Anderlecht te spelen. Ik hoop een titel te kunnen winnen hier, als voetballer is dat echt het allerbeste gevoel. Dat ik weer gescoord heb? ‘Rafa’ (Refaelov, red) gaf me weer een perfecte assist. Met zo’n spelers is het makkelijk samenspelen. Mijn ouders zaten weer in de tribune ja, ze waren hier ook al bij mijn allereerste match. Voor mij is het belangrijk dat zij hier zijn.”

 ©  BELGA

Felice Mazzu zag twee matchen: “Voor de wissels ontbrak het ons aan alles”

Een halfuur volstond voor RSC Anderlecht om het Estse Paide Linnameeskond knock-out te slaan in de return van de derde voorronde van de Conference League. Na 60 minuten, en vooral drie wissels, schoten de troepen van Felice Mazzu wakker om uiteindelijk nog met 3-0 te triomferen. “Het ontbrak ons aan alles voor de wissels, het is moeilijk uit te leggen waarom”, stelde Mazzu na afloop.

“We hadden niet genoeg intensiteit, coördinatie, verlangen in de loopacties en we verloren de bal te vaak”, vertelde Mazzu. Hij gaf toe dat het niet gemakkelijk was voor sommige spelers die nog niet veel speelden om aan de wedstrijd te beginnen.

Op mentaal vlak schoot zijn team donderdagavond tekort. “We moeten nog steeds verbeteren op dat vlak, dat is zeker. We moeten de wil hebben om iets in brand te steken, om naar voren te komen en om te lopen. We hebben onze tegenstander vertrouwen gegeven.”

 ©  BELGA

Mazzu had het ook over zijn Portugese spits Fabio Silva, die kan terugblikken op een knappe invalbeurt. Hij stond drie minuten op het veld toen hij de score opende. Hij zorgde voor de assist bij de 2-0 en had ook een aandeel in de derde goal. “Het is duidelijk dat hij de weg naar het doel opende, het maakte het leven makkelijker voor ons. Maar Rafa (Lior Refaelov, nvdr.) deed ons spel ook opklaren en Mario (Stroeykens, nvdr.) speelde in de ruimte, wat spelers als Amir Murillo heeft bevrijd.”

De Anderlecht-coach feliciteerde Killian Sardella, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond. “Hij toonde goesting en intensiteit”, aldus Mazzu, die hoopt dat Francis Amuzu niet vertrekt. “Ik zou hem graag overtuigen om te blijven, want hij geeft ons verticaliteit. Zolang hij aanwezig is en inzet toont, zal hij speeltijd krijgen.”

Aangeboden door onze partners