Beker van België 3de ronde: KVK Tienen - FC Perwez

KVK Tienen-coach Wouter Hias: “Verlies kunnen we ons niet veroorloven”

De Suikerploeg start zaterdagavond in de beker tegen Perwez (eerste provinciale) dat Ciney, een ploeg uit derde afdeling, uitschakelde en zo voor het eerst in de derde ronde zit. Perwez ligt op amper 25 km van Tienen en vormt in feite een derby.

René Beelen

“Dit is een serieuze wedstrijd”, beklemtoont coach Wouter Hias. “We kunnen het ons niet veroorloven om uitgeschakeld te worden, gezien onze status. Ik wind hier geen doekjes om. Winnen is de opdracht zonder echt grote druk op de groep te leggen.”

Gedreven groep

“Ik zag Perwez aan het werk tegen Ciney en het team won met 2-0. Perwez is een ploeg met zekere kwaliteiten, een ouder team ook met spelers met de nodige ervaring”, weet Hias. “Zelf mag ik niet klagen, ik werk hier met een heel gedreven groep. Het loopt in de voorbereiding dan ook volgens plan. De spelers hebben de attitude om iedere wedstrijd, al is het een oefenmatch, te winnen. Zo wil ik dat ook. Ik ben tevreden over de oefenwedstrijden waarin we telkens enorm veel kansen creëerden, maar niet altijd efficiënt waren”, blikt Hias even terug.

Transferpolitiek

“Ik ben ook tevreden over de transferpolitiek. De kern is groot en dat is nodig met een competitie met 38 wedstrijden. We hebben een goede mix van eigen jeugd en ervaren voetballers. Blijven groeien is ons doel en dit stap voor stap om zo een beter seizoen dan het voorbije neer te zetten”, geeft de trainer mee. “Van de ruime kern zijn er vier niet beschikbaar wegens blessures. Pieter Jochmans liep een kaakbeenbreuk op door een drieste tackle tegen KV Mechelen. Yacine Bentayeb sukkelt met de knie en heeft nog drie of vier weken om klaar te zijn. Yvan Yagan sluit nu, volgens de afspraak, aan met de groep wegens werkomstandigheden.”

Aanwinst Tibo Herbots onder de lat

“Keeper Sofiane Bouzian is hersteld van een schouderblessure en sluit nu eveneens aan, maar het is te vroeg om al in doel te staan. Zo staat zaterdag aanwinst Tibo Herbots onder de lat. Eind augustus zal de volledige kern, op Jochmans na, speelklaar zijn”, aldus nog hoofdtrainer Wouter Hias.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten