Beachvolley: Belgisch Kampioenschap Masters in Brussel

Dennis Deroey weet wat hij wil op de Masters: “Alleen geslaagd met kampioenschap op zak”

Dennis Deroey (in het wit) tegen Louis en Gilles Vandecaveye in Ieper, eerder dit jaar. Martijn Colson was uiteraard ook toen zijn partner. © VDB

Op het Muntplein in Brussel gaan vandaag de Masters beachvolleybal van start. In de strijd om de titel van Belgisch kampioen komen 28 duo’s bij de heren en 16 duo’s bij de vrouwen in actie. Bij de favorieten alvast opnieuw enkele deelnemers uit Vlaams-Brabant.

Kristof Somers

De Masters zijn traditioneel de afsluiter van het nationale beachvolleycircuit. Het deelnemersveld bij de heren, 28 duo’s, wordt vandaag al fel uitgedund in de prekwalificaties. Uit Vlaams-Brabant zijn onder meer al van de partij: Arnor Van Leemputten (Zaventem), Martijn Verspecht (Wolvertem) met Micha Willems (Haacht), Jens Christiaens (Brussel) en Tim Van de Wielle (Tremelo).

Als zij ook de kwalificaties op zaterdag nog willen overleven, zullen ze onder meer moeten afrekenen met de favorieten voor de eindzege. En ook daar spreken enkele Vlaams-Brabantse deelnemers een mondje mee. Dries Koekelkoren (Vilvoorde) blijft met Tom van Walle hét te kloppen duo.

Beetje geluk

Dat vindt ook Dennis Deroey (Wespelaar), wellicht één van de grootste uitdagers. “Hoewel Tom en Dries minder aan trainen toekomen, blijven zij er voor mij toch bovenuit steken”, vertelt de libero van Knack Volley Roeselare, die na 2018 nochtans maar wat graag een tweede Belgische titel op zak wil steken. “Ik zal nooit blij zijn met een derde plaats. De Masters zijn voor mij alleen geslaagd als Martijn Colson en ik Belgisch kampioen worden. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben met de loting vanaf de kwartfinales. Ook de broers Vandecaveye, Witvrouwen-Van Dyck en Douwen-Paulides behoren voor mij tot de kanshebbers.”

Wie kraait victorie bij de vrouwen?

Bij de vrouwen stond er de voorbije jaren geen maat op Sarah Cools en Lisa Van den Vonder. Britt Ruysschaert (Kessel-Lo) en Isabel Van den Broeck (Linden) snoepten hen dit seizoen nochtans de zege af in de openingsmanche van het BK in Haacht. Kunnen zij na een vrij constant seizoen opnieuw voor een stunt zorgen? Ook Hanne Thys (Haacht) en Lore Simons (Leuven) hebben de goede vorm te pakken, zo bewijst hun tweede plaats afgelopen weekend op King of the Court in Hasselt. Thys verraste vorig seizoen ook al door op de Masters met Nina Coolman (Zemst, nu afwezig) pas in de finale gestuit te worden door Cools-Van den Vonder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten