Topfiguren Kremlin ontmoeten pro-Russische separatisten in Donbas

Onder andere dit beeld werd op Medvedevs Telegramkanaal gepost. ©  Medvedev Telegram

Enkele topmannen van het Kremlin hebben donderdag de pro-Russische separatisten in de Oost-Oekraïense Donbas ontmoet. Er vond een overleg plaats in de stad Loehansk, zo heeft Dmitri Medvedev bekendgemaakt op de berichtendienst Telegram.

Bron: BELGA

Ex-president Medvedev is momenteel vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad. Hij werd tijdens het bezoek vergezeld door minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Kolokoltsev en door Alexander Bortnikov, het hoofd van de inlichtingendienst FSB. Ook adjunct-stafchef Sergej Kiriyenko was aanwezig.

Er werd onder meer gesproken over de heropbouw van de vernielde infrastructuur in de regio. Een ander belangrijk agendapunt was de wijze waarop de wetgeving van de”volksrepublieken” Loehansk en Donetsk in overeenstemming moet worden gebracht met de Russische wetten. Rusland is een van de weinige landen die de zelfverklaarde volksrepublieken erkent.

Loehansk en Donetsk vormen samen de Donbas, een overwegend Russischtalig gebied dat al maandenlang het epicentrum vormt van de Russische oorlog. Moskou heeft Loehansk in handen, maar probeert nu ook Donetsk volledig onder controle te krijgen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten