Voetbal Challenger Pro League 

Nicky Hayen staat voor vuurdoop als coach van Club NXT: “Ik ben heel benieuwd”

Nicky Hayen verwacht geen competitie in de competitie tussen de beloftenteams. © Bart Vandenbroucke

Nicky Hayen gaf donderdag zijn eerste persconferentie als T1 van Club NXT. Zijn jonge blauw-zwarte bende opent zaterdag (20u) in Roeselare de competitie in de Challenger Pro League tegen SL16 FC.

Koen Verdruye

“We willen tegen Standard laten zien dat we klaar zijn voor de competitie”, zei Hayen. “We speelden een paar goede oefenmatchen en willen daar nu verder op bouwen. Er is veel kwaliteit aanwezig, maar nu moeten de jongens dat tonen in de competitie. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig om goede prestaties te leveren. We drukken de jongens dat ook op het hart. We pushen en ondersteunen ze om hun capaciteiten maximaal te benutten.”

Club NXT kan niet promoveren maar wel degraderen. “Tegen elke ploeg liggen er mogelijkheden, maar de tegenstanders zullen ook zo redeneren. 1B is een heel fysische reeks en er wacht ons een ander soort wedstrijden dan in de voorbereiding. Het wordt interessant om te zien hoe de spelers zich zullen wapenen. Net als iedereen ben ik heel benieuwd hoe onze eerste match tegen het jonge Standard zal verlopen. Ik Hayen verwacht geen competitie in de competitie tussen de beloftenteams.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten