En dan nu de nieuwe spelers inschrijven? FC Barcelona kondigt verkoop van 100 miljoen euro aandelen aan

 ©  ISOPIX

FC Barcelona heeft een belang van 24,5 procent verkocht in Barça Studios, een dochteronderneming verantwoordelijk voor het beheer van de digitale business en audiovisuele producties van de club, aan het bedrijf Orpheus Media voor nog eens 100 miljoen euro. Eerder verkocht het ook al 24,5 procent aan platform Socios.com.

Bron: Belga

Barcelona zet daarmee de inspanningen voort om snel aan geld te komen, zodat de club zijn nieuwe aanwervingen (Raphinha, Kessie, Christensen, Koundé, Lewandowski, enz.) binnen het salarisplafond kan inschrijven voor het begin van de competitie. Barcelona verkocht eerder deze zomer 10 procent en vervolgens 15 procent van zijn opbrengsten uit televisierechten van La Liga aan het Amerikaanse investeringsfonds Sixth Street voor een totaalbedrag van 400 miljoen euro.

De directie van Barcelona had eerder al goedkeuring van de aandeelhouders gekregen om 49,9 procent van de aandelen van Barça Studios te verkopen. In tegenstelling tot eerdere deals met Sixth Street is de verkoop aan Socios en Orpheus Media niet voor 25 jaar, maar permanent.

Orpheus Media is een onderneming die wordt geleid door Jaume Roures. Die was oprichter van de Spaanse mediagroep Mediapro, die in 2020 een contract voor voetbalwedstrijden uit de Franse Ligue de Football Professionnel (LFP) verbrak en daarmee het Franse voetbal in een financiële crisis stortte.

In augustus 2021 had voorzitter Joan Laporta na een audit van de financiën van de club bekendgemaakt dat Barça een totale geschatte schuld had van 1,35 miljard euro. De club had toen ook besloten om Lionel Messi te laten vertrekken naar Paris SG, met de uitleg dat ze zich niet kon veroorloven de Argentijnse ster te houden, zelfs niet met een verlaagd salaris.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten