Auto slaat op de vlucht bij controle door politie en rijdt in op inspecteur, dader kan ontkomen

De bestuurder crashte met zijn wagen in een weide aan de Kalkaertweg.  ©  jro

Oostende/Middelkerke -

De politie van Oostende zette donderdag de achtervolging in toen de inspecteurs een voertuig wilden controleren. De bestuurder sloeg op de vlucht, maar crashte even later in Middelkerke. De inzittende(n) werden niet meer aangetroffen.

Jeffrey Roos

Het incident deed zich kort voor middernacht voor. Inspecteurs van Lokale Politie Oostende besloten een Mercedes om nog onbekende reden aan de kant te zetten om aan een controle te onderwerpen. Dik tegen de zin van de bestuurder, want die sloeg met zijn voertuig op de vlucht.

De politie zette meteen de achtervolging in. Volgens getuigen - die de Mercedes zagen langs scheuren door de wijk Westerkwartier - werden hoge snelheden gehaald. Dat werd ook bevestigd door het parket. “De wagen reed aan hoge snelheid en met deels gedoofde lichten weg”, klinkt het daar. “De bestuurder probeerde daarbij ook in te rijden op een inspecteur.”

Poging doodslag

Uiteindelijk crashte de bestuurder met zijn voertuig in de Kalkaertweg tussen Middelkerke en deelgemeente Leffinge. Hij zou daarbij ook een verlichtingspaal geramd hebben. Toen de politie daar aankwam was de bestuurder evenwel niet meer te vinden bij zijn voertuig. Ook onderzoek in de buurt leverde niets meer op.

Er werd een onderzoek gestart voor poging tot doodslag. Waarom de bestuurder precies wegstoof toen de politie hem wou controleren, is voorlopig niet duidelijk. Of er meerdere personen in het voertuig aanwezig waren, is evenmin duidelijk. De verdachte kon tot nu toe nog niet ingerekend worden.

Aangeboden door onze partners