BMX  Flanders Series  Keerbergen

Joffrey Wouters: boekhouder, trainer en… wereldkampioen

Joffrey Wouters rijdt zondag een thuiskoers.© avt

Joffrey Wouters start zondag in Keerbergen als topfavoriet. Het zou vreemd zijn als dat niet zo was. De trainer-boekhouder van Dennenteam Keerbergen werd zopas in Nantes wereldkampioen bij de amateurs, zijn beste BMX-prestatie ooit.

André Verhoeven

Zondag start Wouters in de wedstrijd van zijn eigen club als grote favoriet. Om de elitekoers te winnen zal hij voorbij broer Dean en vriend Robbe Verschuren moeten, ook twee Molensprinters die goed bezig zijn.

“Vooral Robbe Verschueren zit in bloedvorm,” weet Joffrey. “Hij is ook trainer in Keerbergen en reed bij de cruisers een sterk WK. Normaal nemen we niet deel aan de Flanders Series omdat die wedstrijden vaak samenvallen met de Europese campagnes. Ik reed dit jaar al in Verona, Zolder, Ravels, Kempen en Stuttgart.”

“Ook het EK in Dessel paste in dat plaatje. Ik boekte behoorlijk resultaten tot het in Ravels misging. Bij een zware crash liep ik daar enkele gekneusde ribben op. Die val heeft gelukkig de rest van het seizoen niet gehypothekeerd. Dat bleek op het WK van vorige week.”

Joffrey Wouters wordt de dag van de Keerbergse wedstrijd 26. “Als BMX’er heb ik dus mijn beste periode gehad”, blijft hij bescheiden. “Ik nam wat gas terug door als elite te stoppen en als amateur verder te gaan. Desondanks trainde ik dit jaar intenser en vaak langer.”

“Dat is nu mogelijk - en noodzakelijk - omdat ik hele dagen in Heist-op-den-Berg werk als boekhouder. Altijd op een stoel zitten is niet goed. Het vraagt extra training. Ik heb de indruk dat mijn job en mijn sport de ideale combinatie zijn.”

Crossbril

Robbe Verschueren dan:vriend en ook Molensprinter. Robbe studeerde onlangs in Diepenbeek af als ingenieur. Hij is uitstekend bezig, want in Nantes was hij finalist bij de cruisers (BMX-fietsen met grotere wielen, nvdr.) en won hij de halve finale, de kwartfinale en was hij twee keer primus in de reeksen.

“Ik plaatste me omzeggens met een clean sheet,”aldus Robbe. “In de finale als tweede gestart wenkte het podium, maar in de eerste bocht kwam ik met mijn knie tegen mijn crossbril terecht. Die schoof voor mijn ogen en vooraleer ik van de verdwazing bekomen was lag ik op de achtste plaats.”

Robbe Verschueren start zondag zowel bij de cruisers als de elite. Zijn bijzonderste opdracht is evenwel de coaching van diverse Keerbergse jongeren. Daarmee is hij evenzeer begaan als Joffrey Wouters en ex-Belgisch kampioene Jone Van Goidsenhoven. Zij traint o.m. Ella Holscher: 12 jaar en zowel op het EK als WK lange tijd op koers om de finale te rijden, een nieuw toptalent dat regelmatig wedstrijden wint. In Keerbergen is ze favoriete in haar leeftijdscategorie. (avt)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten