1 september in aantocht: Gentse organisatie zoekt schoolgerief voor kwetsbare kinderen

 ©  Dries Luyten

Gent -

Met 1 september in aantocht staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Dat betekent schoolgerief verzamelen, maar voor kwetsbare gezinnen is dat financieel een moeilijke periode. De organisatie een Hart voor Vluchtelingen lanceert daarom een oproep om spullen in te zamelen.

Simon Dekaezemaker

Op dit moment is er vooral nood aan materiaal voor 400 kinderen die op 1 september starten op school. Een Hart voor Vluchtelingen is op zoek naar boekentassen, rugzakken, pennenzakken, schrijfmateriaal, kleuterpotloden, verf, mappen, brooddozen, fruit- en koekendozen en drinkflessen.

Deze spullen kunnen bij de organisatie in de Forelstraat 37 binnengebracht worden op dinsdag, donderdag of zaterdag tussen 12 en 17 uur. Ook in het SMAK mogen die binnengebracht worden in zaal 1, dit van dinsdag tot zondag, tussen 10 en 18 uur.

Wie geen schoolgerief op overschot heeft, kan financieel een steentje bijdragen. De organisatie steunen kan ook door geld over te storten op hun rekeningnummer BE04 8901 5426 8831 met vermelding ‘terug naar school’. Meer informatie op wwww.eenhartvoorvluchtelingen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent