Atletiek EK München

Vuurdoop voor Dries Van Nieuwenhove op het EK in München: “Doel is doorstoten naar de halve finale”

Vorige maand pakte Van Nieuwenhove (1703) de Belgische titel. ©  Geert De Rycke

Voor Dries Van Nieuwenhove wordt het volgende week op het EK in München de absolute vuurdoop. De specialist 400 meter horden, die vorige maand de Belgische titel pakte, hoopt op een plaats in de halve finales.

“Ik stond wel gunstig gerangschikt op de Europese ranglijst, maar het bleef tot vorig weekend wachten op de officiële selectie”, vertelt de atleet van Eendracht Aalst. “De voorbije weken schoof ik van plaats 29 naar 25 op, wat me uiteraard geruststelde omdat er 36 atleten in aanmerking kwamen voor een plaats voor het EK.”

Van Nieuwenhove krijgt na al die jaren trainingsinzet loon na werken. “Ik ben ooit als benjamin met atletiek begonnen. Daar waar de opleiding toen eerder polyvalent was, heb ik me de laatste drie jaar onder leiding van Patrick Himschoot helemaal toegelegd op de horden. Het nationaal kampioenschap was dan telkens de gelegenheid om mijn persoonlijk record scherper te stellen. Op het recente BK, waar ik ook de titel pakte, dook ik met een tijd van 49”56 voor het eerst onder de 50 seconden.” Die chrono was goed voor zevende prestatie aller tijden.

Goed omgaan met druk

Van Nieuwenhove moest ook een keuze maken in verband met zijn studies. “Ik heb aan de Gentse Hogeschool twee jaar lang Lichamelijke Opvoeding gestudeerd, maar dan heb ik er een punt achter gezet. Ik werk nu deeltijds bij Volvo en hoop nu sport en werk zo vlot mogelijk te kunnen combineren. Is mijn seizoen op nationaal gebied eigenlijk al geslaagd, dan hoop ik om op het EK nog een stukje hogerop te geraken. Mijn streefdoel is natuurlijk het kunnen doorstoten naar de halve finales. Ik weet van mezelf dat ik op de belangrijke momenten goed kan omgaan met externe druk. Die gezonde stress plus de extra beleving zullen me goed van pas komen.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten