Atletiek EK Speerwerpen München

Speerwerper Timothy Herman is er eindelijk eens bij op het EK in München: “Het was altijd een verhaal van net niet”

Timothy Herman staat voor zijn eerste internationaal toernooi. ©  NDM

Voor Timothy Herman is het EK in München het allereerste internationaal kampioenschap in zijn carrière. “Het is altijd al een verhaal geworden van net niet”, vertelt de 31-jarige speerwerper van AC Meetjesland, die toch al acht nationale titels rijk is.

“Ik stond met mijn negentiende plaats op de uitgezuiverde Europese ranglijst wel gunstig geklasseerd, maar toch bleef het lang afwachten. In de periodes van nationale kampioenschappen zijn die punten wel eens onderhevig aan onverwachte schommelingen. Gelukkig waren er de laatste weken geen grote meetings meer, zodat alles een beetje stabiel kon blijven. Ten slotte was het nog de communicatie afwachten van de atletiekfederatie, maar sinds vorige week is ook die twijfel weggenomen.”

Vervelende blessure

Herman zal niet de eerste van de familie zijn die naar een EK mag. Grootvader Frans nam in 1950 in Brussel deel aan de 1500 meter. Vier jaar later liep hij op het EK in Bern de 5.000 meter. “Ik ben dus nog maar aan mijn begin”, lacht de Oudenaardenaar, die begin dit seizoen met een vervelende blessure kampte. “Dat is dan ook de reden waarom ik slechts aan twee wedstrijden deelnam. Eerst was er Hengelo, waar ik 78,35 meter haalde. Daarna was er het BK in Gentbrugge, waar ik mijn achtste nationale titel in de wacht kon slepen. Even had ik op het WK in Eugene gehoopt, maar daarvoor kwam ik op de wereldranglijst precies twee plaatsen te kort. Net niet, dus.”

“Ik heb de voorbije maanden onder leiding van Luc Van Maldegem en Johan Kloeck heel wat energie in mijn training gestoken. Het is dan ook de bedoeling om in München de finale te halen. Ik vermoed dat een worp van iets meer dan 79 meter voldoende kan zijn om die kwalificaties te overleven. Maar goed, eigenlijk ben ik maar al te blij dat ik er deze keer wel bij ben.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten