Roeien Dubbelvier EK in München

Ruben Claeys en Tim Brys lopen met dubbelvier de finale mis op het EK

De Belgische dubbelvier werd laatste in de halve finale. ©  BLL/RR

De Belgische dubbelvier is erin zijn halve finale niet in geslaagd om bij de eerste drie te finishen. Tim Brys (KR Club Gent) en Ruben Claeys (KR Sport Gent) starten dan ook morgen in de B-finale, een race voor plaatsen zeven tot en met twaalf.

Tim Brys, Ruben Claeys en hun teamgenoten Lemmelijn-Mercier lagen na de eerste 500m van hun halvefinalerace nog perfect op schema. Zij kwamen als vijfde door op minder dan drie tienden van één seconde na de Tsjechen, die zich op een derde plaats hadden genesteld. Halfweg keken de twee Gentenaren echter al tegen een kloof van acht seconden aan op de Italiaanse leiders en ook de Zwitsers hadden meer dan één lengte voorsprong op onze landgenoten, die terugvielen naar de zesde plaats. Slagroeier Ruben hield wel het ritme voldoende hoog, maar gebrek aan kracht en techniek braken de Belgische dubbelvier in die tweede 500m zuur op. In de tweede wedstrijdhelft werden ze ook nog voorbij gesneld door de Letten, die ondanks een trager, maar veel efficiënter ritme dat derde felbegeerd finaleticket pakten.

B-finale

Onze landgenoten strandden op de zesde en laatste plaats en verzeilden dus in de B-finale, de race voor plaatsen zeven tot twaalf, die ze zaterdagochtend om 9.35 uur mogen roeien. Tim en Ruben kunnen hun EK nog kleur geven met een plaats bij de top negen. De twee Gentenaren en hun teamgenoten bewezen immers in hun betere voorwedstrijd dat ze Litouwen, Oekraïne en zelfs Tsjechië aankunnen.(bll)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent