Wielrennen Beloften Ronde van Oost-Vlaanderen

Jarne Van De Paar wint tweede etappe in Ronde van Oost-Vlaanderen, Luca De Meester snoept leidersplaats van Michiel Coppens af: “Leiderstrui is troostprijs, we gaan voor ritwinst”

Van De Paar klopt De Meester op de meet. ©  Geert De Rycke

De loden hitte speelde de organisatoren van de Wildiers (e)Bikecenter Tour parten tijdens de tweede rit in Massemen. Op advies van de wedstrijddokter besliste de organisator, na samenspraak met de voorzitter van de jury, om de wedstrijd in te korten. Jarne Van De Paar slalomde naar winst op het Dorpsplein voor Luca De Meester, die de leiderstrui van Michiel Coppens overneemt.

Freddy De Geest

Tom Hamelryckx en de Brit James Tillett roerden al in de eerste van de tien voorziene ronden de aanvalstrom. Eerst Milan Lanhove en daarna de Noor Magnus Sorbo pikten aan. De renners van Lotto Soudal, die zich in Nevele lieten verrassen, reageerden meteen. Robbe Claeys won de eerste bonisprint voor Tillett en Lance Decabooter. Daarna verschenen Thomas De Pestel, die opnieuw karig beloond werd voor zijn inspanningen, Kenneth Verstegen en Jado Bleyenbergh voorin. De Cabooter en de Nederlander Jelle Ter Weeme reageerden, maar konden de brug niet leggen naar de leiders.

Hectische finale

“Met Kenneth Verstegen in de kopgroep konden wij toekijken”, vertelt Luca De Meester (EFC-L&R-AGS) nadat hij tot vier keer toe het podium op mocht. De Meester is naast leider in het algemeen klassement ook leider in het puntenklassement en uiteraard is de Vlierzelenaar ook de beste Oost-Vlaming. “Nadat de wedstrijd met twee ronden werd ingekort, werd het link. De renners van Lotto Soudal moesten plankgas geven om het gat nog dicht te rijden. Het was een hectische finale. Ik moest nog een gaatje dichtrijden en wellicht verbruikte ik daar de krachten die ik tekort kwam in de sprint. In Nevele derde, nu tweede. Draait het in Haasdonk ook op een sprint uit, maar dat is lang niet zeker, dan hoop ik dat de derde keer de goede keer is.”

“Ritwinst was vooraf een doel op zich, maar nu ik op kop sta wil ik uiteraard meer. Na de eerste rit was het klassement al voor een deel gemaakt. De leidersplaats is een troostprijs, ik koers om te winnen. Het wordt nog een harde strijd, maar ik heb er vertrouwen in dat het met de hulp van de ploegmaats wel lukt om stand te houden.”

Na de rit in Massemen voert De Meester het klassement aan met één seconde voorsprong op Ben Squire, zesde vrijdag. De Noor Sebastian Larsen, de beste jongere, volgt op vier seconden. Len De Pauw en Robbe Claeys volgen op een handvol seconden. Zaterdag doet de karavaan het Waasland aan in Haasdonk. Zondag staat in Pollare de op papier lastigste rit op het programma. Maandag is Merelbeke het strijdtoneel voor de finale van een alweer boeiende vijfdaagse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten